Dat heeft de Tunesische nationale televisie donderdag gemeld. Eerder deze week namen ook interimpresident Foued Mebazaa en premier Mohammed Ghannouchi al ontslag uit het RCD.

Kritiek

De overgangsregering van nationale eenheid, die maandag werd gevormd, lag meteen onder vuur omdat acht leden van de vorige regering op post bleven. Uit protest stapten dinsdag vier ministers van de oppositie weer uit het nieuwe kabinet.

Het is afwachten of de nieuwste ontwikkelingen volstaan om de geloofwaardigheid van de Tunesische regering te herstellen en de gemoederen onder betogers te bedaren. Later donderdag houdt de overgangsregering haar eerste ministerraad.

Misdaden

De 33 opgepakte familieleden van Ben Ali, die vorige week naar Saudi-Arabië vluchtte, worden verdacht van 'misdaden tegen Tunesië'. Hun namen werden niet vrijgegeven, noch hun graad van verwantschap met de ex-president.

De Tunesische televisie toonde beelden van juwelen, horloges en internationale bankkaarten die bij de arrestaties in beslag werden genomen.

Dat heeft de Tunesische nationale televisie donderdag gemeld. Eerder deze week namen ook interimpresident Foued Mebazaa en premier Mohammed Ghannouchi al ontslag uit het RCD. Kritiek De overgangsregering van nationale eenheid, die maandag werd gevormd, lag meteen onder vuur omdat acht leden van de vorige regering op post bleven. Uit protest stapten dinsdag vier ministers van de oppositie weer uit het nieuwe kabinet. Het is afwachten of de nieuwste ontwikkelingen volstaan om de geloofwaardigheid van de Tunesische regering te herstellen en de gemoederen onder betogers te bedaren. Later donderdag houdt de overgangsregering haar eerste ministerraad. Misdaden De 33 opgepakte familieleden van Ben Ali, die vorige week naar Saudi-Arabië vluchtte, worden verdacht van 'misdaden tegen Tunesië'. Hun namen werden niet vrijgegeven, noch hun graad van verwantschap met de ex-president. De Tunesische televisie toonde beelden van juwelen, horloges en internationale bankkaarten die bij de arrestaties in beslag werden genomen.