Volgens Sinn Féin-parlementslid Gerry Kelly werd ook het huis van de republikeinse activist Bobby Storey geviseerd in het westen van Belfast. 'De kleinkinderen van Adams waren enkele minuten voor de aanval op de oprit', zegt Kelly.

De politie laat weten via Twitter dat het momenteel twee incidenten onderzoekt op twee verschillende adressen in West-Belfast. Meer informatie kan de politie op dit moment niet kwijt.

Gerry Adams zelf tweette dat er geen gewonden zijn gevallen. Volgens agentschap PA is er zichtbare schade vast te stellen aan een wagen op de oprit van Adams. En ook aan het huis van Storey zou de politie massaal aanwezig zijn.

Sinn Féin-parlementslid Kelly roept op tot kalmte en zegt dat de aanvallen 'wanhopige daden van groepen die steeds wanhopiger en irrelevanter worden'. Naomi Long, leider van de liberale Alliantiepartij van Noord-Ierland, roept op om front te vormen tegen alle geweld. 'Het lijkt er deze week op dat sommigen vast van plan zijn om ons weer in geweld onder te dompelen ten allen koste', schreef ze op Twitter.

De voorbije nachten kwam het al tot onlusten in de Noord-Ierse stad Londonderry. Er werden zelfgemaakte bommen en molotovcocktails naar de ordediensten gegooid. Er wordt gewezen naar de New IRA, de dissidente Iers-republikeinse paramilitaire organisatie, als aanstichter van het geweld.

Volgens Sinn Féin-parlementslid Gerry Kelly werd ook het huis van de republikeinse activist Bobby Storey geviseerd in het westen van Belfast. 'De kleinkinderen van Adams waren enkele minuten voor de aanval op de oprit', zegt Kelly. De politie laat weten via Twitter dat het momenteel twee incidenten onderzoekt op twee verschillende adressen in West-Belfast. Meer informatie kan de politie op dit moment niet kwijt. Gerry Adams zelf tweette dat er geen gewonden zijn gevallen. Volgens agentschap PA is er zichtbare schade vast te stellen aan een wagen op de oprit van Adams. En ook aan het huis van Storey zou de politie massaal aanwezig zijn. Sinn Féin-parlementslid Kelly roept op tot kalmte en zegt dat de aanvallen 'wanhopige daden van groepen die steeds wanhopiger en irrelevanter worden'. Naomi Long, leider van de liberale Alliantiepartij van Noord-Ierland, roept op om front te vormen tegen alle geweld. 'Het lijkt er deze week op dat sommigen vast van plan zijn om ons weer in geweld onder te dompelen ten allen koste', schreef ze op Twitter. De voorbije nachten kwam het al tot onlusten in de Noord-Ierse stad Londonderry. Er werden zelfgemaakte bommen en molotovcocktails naar de ordediensten gegooid. Er wordt gewezen naar de New IRA, de dissidente Iers-republikeinse paramilitaire organisatie, als aanstichter van het geweld.