Onder de doden bevinden zich mogelijk tien vrijwillige brandweerlui Er zijn zeker 160 gewonden.

Hoeveel slachtoffers het ongeluk exact eiste, blijft ook twee dagen later toch nog onduidelijk. De politie had het donderdagochtend (lokale tijd) over vijf tot vijftien doden. Reddingswerkers spraken zelfs van zestig tot zeventig dodelijke slachtoffers. Burgemeester Musaka sprak donderdagavond in een interview met USA Today van zeker 35 doden. De politie van Texas wilde tegenover CNN dat aantal niet bevestigen.

Reddingswerkers zijn nog altijd aan het zoeken naar slachtoffers.

2,1 op de schaal van Richter

De fabriek West Fertilizer in het stadje West bij Waco, op 100 kilometer ten zuiden van Dallas, meldde woensdag rond 19.30 uur een brand. Goed twintig minuten later volgde een enorme ontploffing, waarbij een dertig meter hoge vuurbal de lucht in vloog.

De kracht was zo enorm dat seismologen de ontploffing als een aardbeving van 2,1 op de magnitudeschaal registreerden. De ontploffing was ook nog eens 80 kilometer verderop te horen. Volgens Tommy Muska liepen vijftig tot tachtig huizen schade op. "Het was alsof een kernbom ontplofte", aldus de burgemeester. (Belga/TV)

Onder de doden bevinden zich mogelijk tien vrijwillige brandweerlui Er zijn zeker 160 gewonden. Hoeveel slachtoffers het ongeluk exact eiste, blijft ook twee dagen later toch nog onduidelijk. De politie had het donderdagochtend (lokale tijd) over vijf tot vijftien doden. Reddingswerkers spraken zelfs van zestig tot zeventig dodelijke slachtoffers. Burgemeester Musaka sprak donderdagavond in een interview met USA Today van zeker 35 doden. De politie van Texas wilde tegenover CNN dat aantal niet bevestigen. Reddingswerkers zijn nog altijd aan het zoeken naar slachtoffers.2,1 op de schaal van Richter De fabriek West Fertilizer in het stadje West bij Waco, op 100 kilometer ten zuiden van Dallas, meldde woensdag rond 19.30 uur een brand. Goed twintig minuten later volgde een enorme ontploffing, waarbij een dertig meter hoge vuurbal de lucht in vloog. De kracht was zo enorm dat seismologen de ontploffing als een aardbeving van 2,1 op de magnitudeschaal registreerden. De ontploffing was ook nog eens 80 kilometer verderop te horen. Volgens Tommy Muska liepen vijftig tot tachtig huizen schade op. "Het was alsof een kernbom ontplofte", aldus de burgemeester. (Belga/TV)