Marc Raimondi, een woordvoerder van het ministerie van Justitie, bevestigde dat David Petraeus een verklaring heeft ondertekend waarin hij toegeeft 'onzorgvuldig' te zijn geweest. De inmiddels gepensioneerde viersterrengeneraal pleit daarin schuldig aan het eenmalig 'verwijderen en bijhouden van geheime documenten'.

Op dat vergrijp staat een maximale celstraf van één jaar, meldt The New York Times.

Minnares

Paula Broadwell, Reuters
Paula Broadwell © Reuters

Petraeus moest in november 2012 ontslag nemen als CIA-baas, nadat hij had moeten toegegeven dat hij een buitenechtelijke relatie met zijn biografe Paula Broadwell had. Dat gebeurde in de nasleep van een onderzoek van de FBI naar geheime documenten die aangetroffen werden op de computer van Broadwell.

Door schuldig te pleiten, kan Petraeus meteen ook een schikking treffen met het gerecht. Op die manier vermijdt hij dat het komt tot een proces waarop mogelijk iets te veel (gênante) details over zijn liefdesleven aan het licht zouden komen.

Generaal

Petraeus leidde de Amerikaanse troepen in de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hij werd ooit beschouwd als een te duchten kandidaat voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen.

Marc Raimondi, een woordvoerder van het ministerie van Justitie, bevestigde dat David Petraeus een verklaring heeft ondertekend waarin hij toegeeft 'onzorgvuldig' te zijn geweest. De inmiddels gepensioneerde viersterrengeneraal pleit daarin schuldig aan het eenmalig 'verwijderen en bijhouden van geheime documenten'. Op dat vergrijp staat een maximale celstraf van één jaar, meldt The New York Times. Petraeus moest in november 2012 ontslag nemen als CIA-baas, nadat hij had moeten toegegeven dat hij een buitenechtelijke relatie met zijn biografe Paula Broadwell had. Dat gebeurde in de nasleep van een onderzoek van de FBI naar geheime documenten die aangetroffen werden op de computer van Broadwell. Door schuldig te pleiten, kan Petraeus meteen ook een schikking treffen met het gerecht. Op die manier vermijdt hij dat het komt tot een proces waarop mogelijk iets te veel (gênante) details over zijn liefdesleven aan het licht zouden komen.Petraeus leidde de Amerikaanse troepen in de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hij werd ooit beschouwd als een te duchten kandidaat voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen.