Precies 6 maanden geleden werd het Europese alternatief voor de 'most wanted list van de FBI' gelanceerd. Elk Europees land, ook België dus, mag op die lijst twee voortvluchtige criminelen zetten.Bedoeling is dat het grote publiek de politiecel Enfast helpt bij het zoeken naar criminelen. Die hulp bleek een grote meerwaarde voor het succesvol opsporen van kopstukken uit de misdadigerswereld.

Intussen zijn 14 gezochte misdadigers ingerekend. Er blijven er nog 28 over, stuk voor stuk zware boeven of terroristen tegen wie zware of zelfs levenslange straffen zijn uitgesproken. Normaal belanden enkel veroordeelde criminelen op de lijst, met uitzondering van terrorsiten (BELGA/JVL)

Precies 6 maanden geleden werd het Europese alternatief voor de 'most wanted list van de FBI' gelanceerd. Elk Europees land, ook België dus, mag op die lijst twee voortvluchtige criminelen zetten.Bedoeling is dat het grote publiek de politiecel Enfast helpt bij het zoeken naar criminelen. Die hulp bleek een grote meerwaarde voor het succesvol opsporen van kopstukken uit de misdadigerswereld. Intussen zijn 14 gezochte misdadigers ingerekend. Er blijven er nog 28 over, stuk voor stuk zware boeven of terroristen tegen wie zware of zelfs levenslange straffen zijn uitgesproken. Normaal belanden enkel veroordeelde criminelen op de lijst, met uitzondering van terrorsiten (BELGA/JVL)