De voorzitter van de Europese Commissie gaf er aan dat de EU niet verantwoordelijk is voor de financiële ellende in de wereld.

"We zijn zeer open en we engageren ons met onze partners, maar we komen zeker niet naar hier om lessen te krijgen", sprak Barroso reporters toe voor een vergadering met de leiders van de G20.

"De uitdagingen zijn niet allemaal Europees. Ze zijn wereldwijd", voegde hij eraan toe, wijzend op het feit dat de internationale problemen vier jaar geleden begonnen met een financiële crisis in de Verenigde Staten.

De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, stemde in. "Het zal tijd kosten om deze crisis in de eurozone op te lossen. Er zijn geen snelle oplossingen, maar we zullen alles doen wat nodig is", sprak hij. (Belga/TE)

De voorzitter van de Europese Commissie gaf er aan dat de EU niet verantwoordelijk is voor de financiële ellende in de wereld. "We zijn zeer open en we engageren ons met onze partners, maar we komen zeker niet naar hier om lessen te krijgen", sprak Barroso reporters toe voor een vergadering met de leiders van de G20. "De uitdagingen zijn niet allemaal Europees. Ze zijn wereldwijd", voegde hij eraan toe, wijzend op het feit dat de internationale problemen vier jaar geleden begonnen met een financiële crisis in de Verenigde Staten. De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, stemde in. "Het zal tijd kosten om deze crisis in de eurozone op te lossen. Er zijn geen snelle oplossingen, maar we zullen alles doen wat nodig is", sprak hij. (Belga/TE)