Erdogan deed de uitspraak bij een viering van internationale vrouwendag in Ankara dinsdag. De president, al aan de macht sinds 2002, verweet het kapitalistisch systeem ook dat het vrouwen heeft onderworpen om economische redenen. Hij benadrukte het belang van familiale waarden.

Het is niet de eerste keer dat Erdogan omstreden uitspraken doet over vrouwen. Zo zei hij al dat feministen "niets te maken hebben met onze religie en cultuur" en dat de gelijkheid van mannen en vrouwen "onnatuurlijk" is.

Volgens de conservatieve president is abortus een misdaad tegen de mensheid. In Turkije zijn de gevallen van geweld tegen vrouwen sterk gestegen. Gemiddeld genomen worden dagelijks twee vrouwen vermoord. (Belga/TE)

Erdogan deed de uitspraak bij een viering van internationale vrouwendag in Ankara dinsdag. De president, al aan de macht sinds 2002, verweet het kapitalistisch systeem ook dat het vrouwen heeft onderworpen om economische redenen. Hij benadrukte het belang van familiale waarden. Het is niet de eerste keer dat Erdogan omstreden uitspraken doet over vrouwen. Zo zei hij al dat feministen "niets te maken hebben met onze religie en cultuur" en dat de gelijkheid van mannen en vrouwen "onnatuurlijk" is. Volgens de conservatieve president is abortus een misdaad tegen de mensheid. In Turkije zijn de gevallen van geweld tegen vrouwen sterk gestegen. Gemiddeld genomen worden dagelijks twee vrouwen vermoord. (Belga/TE)