Lewis Lehrman is een gerenommeerd historicus en heeft meerdere boeken geschreven over Abraham Lincoln en de Amerikaanse grondwet. In de jaren '80 heeft hij ook zelf een greep gedaan naar het gouverneurschap van New York. Dat deed hij als republikeinse kandidaat, een partij waar hij nog steeds trouw aan blijft. Knack.be ging na wat hij denkt van de mogelijke uitkomsten van de presidentsverkiezingen en de gevolgen die er zullen zijn voor de VS.

"Het is momenteel quasi onmogelijk om de resultaten van de nakende presidentsverkiezingen te voorspellen. De uitslagen van de polls liggen ongelooflijk dicht bij mekaar en het zal een nipte strijd worden. Daarbovenop spelen ook de gebeurtenissen van de voorbije dagen en de gevolgen van de orkaan Sandy een rol op de campagnes van beide kandidaten."

'Europa redden van de Hitlers en Stalins in deze wereld'

Hij laat er in ieder geval geen twijfel over bestaan dat Romney zijn favoriet is en wel om de volgende redenen. "Ik ben ervan overtuigd dat Romney de enige kandidaat is die het gedachtegoed van onze founding fathers hoog in de vaandel draagt. Hij is de kandidaat die ervoor kan zorgen dat de VS terug het sterke land wordt dat het ooit was", aldus Lehrman.

"We moeten opnieuw focussen op het steunen van ondernemingen en het kapitaal beschermen. We moeten terug een land worden dat sterk genoeg is om te grijpen indien nodig. Een land dat sterk genoeg is om Europa te redden van de Hitlers en Stalins in deze wereld."

Lewis is dan ook heel duidelijk als het op Obama aankomt. "Als de huidige president opnieuw wint, zal de VS gedomineerd worden door een grote overheid en zullen we automatisch minder competitief worden. De bevolking zal steeds meer afhankelijk worden van de overheid om te kunnen voorzien in basisbehoeften." (RDM)

Lewis Lehrman is een gerenommeerd historicus en heeft meerdere boeken geschreven over Abraham Lincoln en de Amerikaanse grondwet. In de jaren '80 heeft hij ook zelf een greep gedaan naar het gouverneurschap van New York. Dat deed hij als republikeinse kandidaat, een partij waar hij nog steeds trouw aan blijft. Knack.be ging na wat hij denkt van de mogelijke uitkomsten van de presidentsverkiezingen en de gevolgen die er zullen zijn voor de VS. "Het is momenteel quasi onmogelijk om de resultaten van de nakende presidentsverkiezingen te voorspellen. De uitslagen van de polls liggen ongelooflijk dicht bij mekaar en het zal een nipte strijd worden. Daarbovenop spelen ook de gebeurtenissen van de voorbije dagen en de gevolgen van de orkaan Sandy een rol op de campagnes van beide kandidaten." 'Europa redden van de Hitlers en Stalins in deze wereld' Hij laat er in ieder geval geen twijfel over bestaan dat Romney zijn favoriet is en wel om de volgende redenen. "Ik ben ervan overtuigd dat Romney de enige kandidaat is die het gedachtegoed van onze founding fathers hoog in de vaandel draagt. Hij is de kandidaat die ervoor kan zorgen dat de VS terug het sterke land wordt dat het ooit was", aldus Lehrman. "We moeten opnieuw focussen op het steunen van ondernemingen en het kapitaal beschermen. We moeten terug een land worden dat sterk genoeg is om te grijpen indien nodig. Een land dat sterk genoeg is om Europa te redden van de Hitlers en Stalins in deze wereld." Lewis is dan ook heel duidelijk als het op Obama aankomt. "Als de huidige president opnieuw wint, zal de VS gedomineerd worden door een grote overheid en zullen we automatisch minder competitief worden. De bevolking zal steeds meer afhankelijk worden van de overheid om te kunnen voorzien in basisbehoeften." (RDM)