De explosie in Bursa vond plaats op een toeristische site in de omgeving van de grote moskee Ulu Camii. Volgens de eerste vaststellingen zou de dader en het enige dodelijke slachtoffer, 25 jaar oud zijn, aldus het persbureau DHA. Volgens de lokale gouverneur was de dader een vrouw.

Bursa

Aanslagen

Turkije bevindt zich al enkele maanden in alarmtoestand omwille van een reeks aanslagen gelinkt aan het conflict met de Koerden of toegewezen aan de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

De Verenigde Staten waarschuwen op basis van 'geloofwaardige aanwijzingen' voor terreuraanslagen op toeristen in Turkije, meer bepaald Istanbul en het vakantieresort Antalya. Amerikaanse burgers moeten waakzaam zijn op drukke plaatsen en toeristische trekpleisters, staat in een geactualiseerde waarschuwing op de website van de ambassade.

Op 19 maart nog blies een zelfmoordterrorist zichzelf op in de centrale winkelwandelstraat Istiklal in Istanbul en sleurde vijf toeristen mee de dood in. De regering achtte de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) voor de aanslag verantwoordelijk, die echter door niemand werd opgeëist. (Belga/KVDA)

De explosie in Bursa vond plaats op een toeristische site in de omgeving van de grote moskee Ulu Camii. Volgens de eerste vaststellingen zou de dader en het enige dodelijke slachtoffer, 25 jaar oud zijn, aldus het persbureau DHA. Volgens de lokale gouverneur was de dader een vrouw.BursaTurkije bevindt zich al enkele maanden in alarmtoestand omwille van een reeks aanslagen gelinkt aan het conflict met de Koerden of toegewezen aan de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De Verenigde Staten waarschuwen op basis van 'geloofwaardige aanwijzingen' voor terreuraanslagen op toeristen in Turkije, meer bepaald Istanbul en het vakantieresort Antalya. Amerikaanse burgers moeten waakzaam zijn op drukke plaatsen en toeristische trekpleisters, staat in een geactualiseerde waarschuwing op de website van de ambassade.Op 19 maart nog blies een zelfmoordterrorist zichzelf op in de centrale winkelwandelstraat Istiklal in Istanbul en sleurde vijf toeristen mee de dood in. De regering achtte de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) voor de aanslag verantwoordelijk, die echter door niemand werd opgeëist. (Belga/KVDA)