In de Sahelregio in Afrika leiden elf miljoen mensen dagelijks honger, omdat er geen veilige toegang is tot voedsel en drinkwater.

De Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) deelde in Rome mee dat slechts 19,4 miljoen dollar van de in totaal 113,1 miljoen dollar (85,9 miljoen euro) benodigde hulp voor 2013 is ontvangen. Ze riep opnieuw op tot meer steun voor de Sahelzone.

Voedselprobleem vroeger dan anders

Het voedselprobleem stelt zich dit jaar vroeger dan anders, verklaarde Lamourdia Thiombiano van de FAO-regionale afdeling Afrika. Vele arme boeren hebben hun velden niet kunnen bewerken en hun voorraden moeten opgebruiken of verkopen. Nu zijn ze gedwongen voedsel aan te schaffen tegen sterk gestegen marktprijzen.

Ook de veebestanden zijn de laatste jaren teruggelopen. De situatie is nog verergerd door de vluchtelingenstromen uit Nigeria en Mali. Voor het komende teeltseizoen, dat in oktober begint, vraagt de FAO bijkomend geld voor zaaigoed, meststoffen en veevoeder. (Belga/AVE)

In de Sahelregio in Afrika leiden elf miljoen mensen dagelijks honger, omdat er geen veilige toegang is tot voedsel en drinkwater.De Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) deelde in Rome mee dat slechts 19,4 miljoen dollar van de in totaal 113,1 miljoen dollar (85,9 miljoen euro) benodigde hulp voor 2013 is ontvangen. Ze riep opnieuw op tot meer steun voor de Sahelzone.Het voedselprobleem stelt zich dit jaar vroeger dan anders, verklaarde Lamourdia Thiombiano van de FAO-regionale afdeling Afrika. Vele arme boeren hebben hun velden niet kunnen bewerken en hun voorraden moeten opgebruiken of verkopen. Nu zijn ze gedwongen voedsel aan te schaffen tegen sterk gestegen marktprijzen. Ook de veebestanden zijn de laatste jaren teruggelopen. De situatie is nog verergerd door de vluchtelingenstromen uit Nigeria en Mali. Voor het komende teeltseizoen, dat in oktober begint, vraagt de FAO bijkomend geld voor zaaigoed, meststoffen en veevoeder. (Belga/AVE)