Elaine Chao was eerder viceminister van Transport onder president George H.W. Bush en minister van Werk onder George W. Bush. "Minister Chao's uitgebreide expertise en sterk leiderschap zijn van een onschatbare waarde in onze missie om onze infrastructuur herop te bouwen op een fiscaal verantwoordelijke manier", aldus Donald Trump in de mededeling.

Chao is een insider die Washington van binnen en buiten kent, en ze is ook een migrant. Trump, die tijdens zijn campagne beweerd had dat hij "het moeras" van Washington zou droogleggen, wil volgens bronnen in zijn omgeving van de insiderskennis van Chao gebruik maken om onder meer zijn groot programma van infrastructuurwerken ten bedrage van misschien 1.000 miljard dollar door het parlement te loodsen.

Wat dat parlement betreft, heeft Chao wel een heel bijzondere toegangspoort: haar echtgenoot Mitch McConnell is de Senaatsleider.

McConnell had kort voor de aankondiging nog tegengas gegeven toen Trump stelde dat het verbranden van de vlag strafbaar moest worden. McConnell had ook kritiek gegeven op Trumps uitspraken over kiesbedrog.

Hollywood en Wall Street

De keuze voor Steven Mnuchin als minister van Financiën komt niet onverwacht. Hij werd door Trumps transitieteam aanbevolen voor de job, en was de voorzitter nationale financiën van de campagne van de Republikein. Mnuchin werkte 17 jaar lang als bankier bij Goldman Sachs en richtte een productiehuis op dat achter films als de "X-Men"-franchise en "American Sniper" zit. Zijn nauwe banden met Wall Street zullen waarschijnlijk het belangrijkste twistpunt worden bij zijn benoeming door de Senaat, aldus Politico. Progressieve groepen hebben al gemeld dat ze zich verzetten tegen de benoeming.

'Koning van faillissmenten'

Volgens de media zou Trump bovendien Wilbur Ross gekozen hebben als minister van Handel. De miljardair is eveneens een voormalige bankier en investeerder. Hij heeft zijn reputatie als "koning van de faillissementen" opgebouwd door falende bedrijven te kopen, en na een herstructurering in afgeslankte of opgedeelde versie weer door te verkopen. "Gier of feniks?" vroeg The New York Times zich af in een portret van de man.

Rossj was eveneens een adviseur van Trump tijdens zijn campagne, en werd dinsdag gezien toen hij de Trump Tower verliet met een "Make America Great"-pet in camouflagekleuren op zijn hoofd, aldus NBC News.

(Belga/RR)

Elaine Chao was eerder viceminister van Transport onder president George H.W. Bush en minister van Werk onder George W. Bush. "Minister Chao's uitgebreide expertise en sterk leiderschap zijn van een onschatbare waarde in onze missie om onze infrastructuur herop te bouwen op een fiscaal verantwoordelijke manier", aldus Donald Trump in de mededeling. Chao is een insider die Washington van binnen en buiten kent, en ze is ook een migrant. Trump, die tijdens zijn campagne beweerd had dat hij "het moeras" van Washington zou droogleggen, wil volgens bronnen in zijn omgeving van de insiderskennis van Chao gebruik maken om onder meer zijn groot programma van infrastructuurwerken ten bedrage van misschien 1.000 miljard dollar door het parlement te loodsen. Wat dat parlement betreft, heeft Chao wel een heel bijzondere toegangspoort: haar echtgenoot Mitch McConnell is de Senaatsleider. McConnell had kort voor de aankondiging nog tegengas gegeven toen Trump stelde dat het verbranden van de vlag strafbaar moest worden. McConnell had ook kritiek gegeven op Trumps uitspraken over kiesbedrog. De keuze voor Steven Mnuchin als minister van Financiën komt niet onverwacht. Hij werd door Trumps transitieteam aanbevolen voor de job, en was de voorzitter nationale financiën van de campagne van de Republikein. Mnuchin werkte 17 jaar lang als bankier bij Goldman Sachs en richtte een productiehuis op dat achter films als de "X-Men"-franchise en "American Sniper" zit. Zijn nauwe banden met Wall Street zullen waarschijnlijk het belangrijkste twistpunt worden bij zijn benoeming door de Senaat, aldus Politico. Progressieve groepen hebben al gemeld dat ze zich verzetten tegen de benoeming. Volgens de media zou Trump bovendien Wilbur Ross gekozen hebben als minister van Handel. De miljardair is eveneens een voormalige bankier en investeerder. Hij heeft zijn reputatie als "koning van de faillissementen" opgebouwd door falende bedrijven te kopen, en na een herstructurering in afgeslankte of opgedeelde versie weer door te verkopen. "Gier of feniks?" vroeg The New York Times zich af in een portret van de man.Rossj was eveneens een adviseur van Trump tijdens zijn campagne, en werd dinsdag gezien toen hij de Trump Tower verliet met een "Make America Great"-pet in camouflagekleuren op zijn hoofd, aldus NBC News.(Belga/RR)