Na afloop van de EK-match tussen Engeland en Rusland in Marseille zijn supporters van beide landen zaterdagavond met elkaar op de vuist gegaan in het Stade Vélodrome. Er werden ook projectielen over en weer gegooid tussen beide kampen. Het voetbalduel eindigde op een gelijkspel, nadat Rusland in extra tijd kon scoren.

Na het eindsignaal klommen Russische voetbalfans in vakken waar Engelse voetbalfans zaten. Agenten en stewards hadden grote moeite rivaliserende supporters uit elkaar te houden.

Op een filmpje dat gedeeld wordt op Twitter is duidelijk te zien hoe de Engelse goalie Hart de Engelse supporters kort na het affluiten van de match oproept in het stadion te blijven, waar het 'veilig is'. Dat was evenwel kort voor de hel daar losbrak.

Eerder op de dag waren er in Marseille al talrijke vechtpartijen tussen aanhangers van de Engelse en Russische ploeg. Daarbij vielen verschillende gewonden. Bij de 31 mensen die naar het ziekenhuis werden afgevoerd, was een heel erg zwaargewonde. Volgens bepaalde media is de Engelsman die enkele uren voor zijn leven vocht intussen overleden.

Niet enkel in Marseille, ook in het centrum van Lyon heerste zaterdag onrust waarbij vier Fransen opgepakt vanwege een rel met Britse supporters in een bar. Het viertal, tussen de 20 en 24 jaar oud, was flink beschonken, zo citeerde AFP een politiebron.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft zaterdagavond de "onaanvaardbare" incidenten in Marseille veroordeeld, zo meldde BFMTV. Hij had het over 'onverantwoord en gepland gedrag van pseudo-supporters wiens motief er enkel in bestaat de openbare orde te verstoren'.

De bewindsman zei dat de ordediensten zich 'daardoor niet zullen afleiden van hun missie om het publiek te beschermen'. Cazeneuve bevestigde dat een Brit ernstig gewond is geraakt bij de rellen aan de oude haven.

Ook de Europese voetbalbond UEFA heeft 'krachtig' het geweld 'veroordeeld' van 'mensen die niets met voetbal te maken hebben'.

Behalve vandaag moest de Franse politie ook donderdag en vrijdag ingrijpen om het geweld in te dijken. Donderdag- en vrijdagnacht raakten Engelse voetbalsupporters al slaags met Franse jongeren en Russische fans.

(Belga/VK/BO)

Na afloop van de EK-match tussen Engeland en Rusland in Marseille zijn supporters van beide landen zaterdagavond met elkaar op de vuist gegaan in het Stade Vélodrome. Er werden ook projectielen over en weer gegooid tussen beide kampen. Het voetbalduel eindigde op een gelijkspel, nadat Rusland in extra tijd kon scoren.Na het eindsignaal klommen Russische voetbalfans in vakken waar Engelse voetbalfans zaten. Agenten en stewards hadden grote moeite rivaliserende supporters uit elkaar te houden.Op een filmpje dat gedeeld wordt op Twitter is duidelijk te zien hoe de Engelse goalie Hart de Engelse supporters kort na het affluiten van de match oproept in het stadion te blijven, waar het 'veilig is'. Dat was evenwel kort voor de hel daar losbrak. Eerder op de dag waren er in Marseille al talrijke vechtpartijen tussen aanhangers van de Engelse en Russische ploeg. Daarbij vielen verschillende gewonden. Bij de 31 mensen die naar het ziekenhuis werden afgevoerd, was een heel erg zwaargewonde. Volgens bepaalde media is de Engelsman die enkele uren voor zijn leven vocht intussen overleden. Niet enkel in Marseille, ook in het centrum van Lyon heerste zaterdag onrust waarbij vier Fransen opgepakt vanwege een rel met Britse supporters in een bar. Het viertal, tussen de 20 en 24 jaar oud, was flink beschonken, zo citeerde AFP een politiebron. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft zaterdagavond de "onaanvaardbare" incidenten in Marseille veroordeeld, zo meldde BFMTV. Hij had het over 'onverantwoord en gepland gedrag van pseudo-supporters wiens motief er enkel in bestaat de openbare orde te verstoren'. De bewindsman zei dat de ordediensten zich 'daardoor niet zullen afleiden van hun missie om het publiek te beschermen'. Cazeneuve bevestigde dat een Brit ernstig gewond is geraakt bij de rellen aan de oude haven. Ook de Europese voetbalbond UEFA heeft 'krachtig' het geweld 'veroordeeld' van 'mensen die niets met voetbal te maken hebben'.Behalve vandaag moest de Franse politie ook donderdag en vrijdag ingrijpen om het geweld in te dijken. Donderdag- en vrijdagnacht raakten Engelse voetbalsupporters al slaags met Franse jongeren en Russische fans. (Belga/VK/BO)