De leden van de Italiaanse regeringspartij Toekomst en Vrijheid (FLI) van Gianfronco Fini gaan hun ontslag indienen. Dat heeft fractievoorzitter Italo Bocchino gemeld.

Het persbureau ANP schrijft dat Berlusconi hun ontslagbrief maandag op zijn bureau zal vinden.

FLI-leider Gianfranco Fini had vorige week gedreigd zijn minister en drie staatssecretarissen terug te trekken als Berlusconi zijn ontslag niet zou aanbieden. Berlusconi weigert evenwel op te stappen.

De Lega Nord van Umberto Bossi, die ook deel uitmaakt van de regering, probeerde nog te bemiddelen omdat ze geen vervroegde verkiezingen wil. De volgende verkiezingen in Italië zijn normaal maar in 2013 gepland. Maar de bemiddelingspoging zou zijn mislukt.

Berlusconi zou volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera samen met Bossi tijd willen winnen en een regeringscrisis minstens tot december willen uitstellen.

In de Italiaanse Tweede Kamer heeft Berlusconi zonder Fini geen meerderheid meer. In de Senaat houdt hij nog een krappe meerderheid over.

De leden van de Italiaanse regeringspartij Toekomst en Vrijheid (FLI) van Gianfronco Fini gaan hun ontslag indienen. Dat heeft fractievoorzitter Italo Bocchino gemeld.Het persbureau ANP schrijft dat Berlusconi hun ontslagbrief maandag op zijn bureau zal vinden.FLI-leider Gianfranco Fini had vorige week gedreigd zijn minister en drie staatssecretarissen terug te trekken als Berlusconi zijn ontslag niet zou aanbieden. Berlusconi weigert evenwel op te stappen. De Lega Nord van Umberto Bossi, die ook deel uitmaakt van de regering, probeerde nog te bemiddelen omdat ze geen vervroegde verkiezingen wil. De volgende verkiezingen in Italië zijn normaal maar in 2013 gepland. Maar de bemiddelingspoging zou zijn mislukt.Berlusconi zou volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera samen met Bossi tijd willen winnen en een regeringscrisis minstens tot december willen uitstellen.In de Italiaanse Tweede Kamer heeft Berlusconi zonder Fini geen meerderheid meer. In de Senaat houdt hij nog een krappe meerderheid over.