Het aantal nieuwe besmettingen met de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland neemt aanzienlijk af. Volgens de Duitse minister van Gezondheid Daniel Bahr zijn er redenen om voorzichtig optimistisch te zijn dat de uitbraak over haar piek heen is.

"Er zullen nieuwe gevallen komen en we moeten helaas nog meer doden verwachten, maar het aantal nieuwe infecties neemt significant af", zei Bahr in een interview met de Duitse televisiezender ARD. "Ik kan het alarm nog niet opheffen, maar na analyse van de laatste gegevens hebben we reden tot hoop".

Bahr riep de Duitsers op om de voorzorgsmaatregelen van het Robert Koch-institut te blijven respecteren. Dat instituut raadt tot nader order af om sommige rauwe groenten zoals tomaten, komkommers, sla en scheuten te eten.

Tot dusver zijn 24 mensen - 23 in Duitsland en 1 in Zweden - overleden na besmetting met de dodelijke EHEC-bacterie. De meerderheid van hen stierf aan de gevolgen van de zware complicatie hemolytisch-uremisch syndroom (HUS), dat veroorzaakt wordt door de EHEC-bacterie. Meer dan 2.000 mensen zijn besmet geraakt.

De bron van besmetting met de zeldzame stam van de E.coli-bacterie, die begin mei in Noord-Duitsland begon, is nog steeds niet gekend. De kans is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dan ook groot dat de bron nooit gevonden zal worden. (KVDA)

Het aantal nieuwe besmettingen met de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland neemt aanzienlijk af. Volgens de Duitse minister van Gezondheid Daniel Bahr zijn er redenen om voorzichtig optimistisch te zijn dat de uitbraak over haar piek heen is. "Er zullen nieuwe gevallen komen en we moeten helaas nog meer doden verwachten, maar het aantal nieuwe infecties neemt significant af", zei Bahr in een interview met de Duitse televisiezender ARD. "Ik kan het alarm nog niet opheffen, maar na analyse van de laatste gegevens hebben we reden tot hoop". Bahr riep de Duitsers op om de voorzorgsmaatregelen van het Robert Koch-institut te blijven respecteren. Dat instituut raadt tot nader order af om sommige rauwe groenten zoals tomaten, komkommers, sla en scheuten te eten. Tot dusver zijn 24 mensen - 23 in Duitsland en 1 in Zweden - overleden na besmetting met de dodelijke EHEC-bacterie. De meerderheid van hen stierf aan de gevolgen van de zware complicatie hemolytisch-uremisch syndroom (HUS), dat veroorzaakt wordt door de EHEC-bacterie. Meer dan 2.000 mensen zijn besmet geraakt. De bron van besmetting met de zeldzame stam van de E.coli-bacterie, die begin mei in Noord-Duitsland begon, is nog steeds niet gekend. De kans is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dan ook groot dat de bron nooit gevonden zal worden. (KVDA)