Er zijn in België geen sporen aangetroffen van de gevaarlijke bacterie enterohemorragische E.coli (EHEC), die in Duitsland ondertussen al aan negen mensen het leven kostte. Dat zegt Pierre Cassart, woordvoerder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), zaterdag.

Nog geen zieken in België

"We blijven de situatie goed opvolgen en controles uitvoeren, maar op dit moment is er geen ongerustheid nodig. In België zijn er geen zieken vastgesteld", aldus Cassart. De EHEC-bacterie kan aan de basis liggen van bijzonder agressieve

darminfecties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Vooral oudere mensen en kinderen jonger dan vijf jaar zijn bijzonder kwetsbaar.

Al negen doden in Duitsland

Volgens het Berlijnse Robert Kochinstituut, het Duitse centrum voor infectieziekten, werden in Duitsland officieel 276 gevallen van het Hemolytisch Uremisch Syndroom geteld. De twee recentste dodelijke slachtoffers van de bacterie waren een 84-jarige en een 87-jarige vrouw, beiden uit het noorden van Duitsland. (Belga/INM)

Er zijn in België geen sporen aangetroffen van de gevaarlijke bacterie enterohemorragische E.coli (EHEC), die in Duitsland ondertussen al aan negen mensen het leven kostte. Dat zegt Pierre Cassart, woordvoerder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), zaterdag. Nog geen zieken in België "We blijven de situatie goed opvolgen en controles uitvoeren, maar op dit moment is er geen ongerustheid nodig. In België zijn er geen zieken vastgesteld", aldus Cassart. De EHEC-bacterie kan aan de basis liggen van bijzonder agressieve darminfecties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Vooral oudere mensen en kinderen jonger dan vijf jaar zijn bijzonder kwetsbaar. Al negen doden in Duitsland Volgens het Berlijnse Robert Kochinstituut, het Duitse centrum voor infectieziekten, werden in Duitsland officieel 276 gevallen van het Hemolytisch Uremisch Syndroom geteld. De twee recentste dodelijke slachtoffers van de bacterie waren een 84-jarige en een 87-jarige vrouw, beiden uit het noorden van Duitsland. (Belga/INM)