De Europese Commissie wil producenten van fruit en groenten die verliezen lijden als gevolg van de EHEC-epidemie financieel vergoeden.

Dat heeft een woordvoerster maandag aangekondigd.

Dinsdag vindt in Luxemburg een bijzondere bijeenkomst van de EU-ministers van Landbouw plaats. De Commissie wil er "concrete maatregelen ter compensatie" van de groenten- en fruittelers voorstellen. Precieze bedragen noemde de woordvoerster niet.

De voorbije dagen hebben onder meer België, Nederland, Frankrijk en Spanje maatregelen geëist om de sector een hart onder de riem te steken. De verkoop van groenten en fruit is fors gedaald sinds de Duitse autoriteiten in eerste instantie de oorsprong van de bacterie hadden gesitueerd bij Spaanse komkommerproducenten.

Tot overmaat van ramp besloot Rusland vorige week om zijn markt af te sluiten voor groenten en fruit uit de Europese Unie. Later deze week vindt Europees overleg met de Russen plaats. (Belga/KVDA)

De Europese Commissie wil producenten van fruit en groenten die verliezen lijden als gevolg van de EHEC-epidemie financieel vergoeden. Dat heeft een woordvoerster maandag aangekondigd. Dinsdag vindt in Luxemburg een bijzondere bijeenkomst van de EU-ministers van Landbouw plaats. De Commissie wil er "concrete maatregelen ter compensatie" van de groenten- en fruittelers voorstellen. Precieze bedragen noemde de woordvoerster niet. De voorbije dagen hebben onder meer België, Nederland, Frankrijk en Spanje maatregelen geëist om de sector een hart onder de riem te steken. De verkoop van groenten en fruit is fors gedaald sinds de Duitse autoriteiten in eerste instantie de oorsprong van de bacterie hadden gesitueerd bij Spaanse komkommerproducenten. Tot overmaat van ramp besloot Rusland vorige week om zijn markt af te sluiten voor groenten en fruit uit de Europese Unie. Later deze week vindt Europees overleg met de Russen plaats. (Belga/KVDA)