Het gaat om de Erlenbach die een luttele honderd meter verwijderd ligt van een boerderij waarop onlangs de ziektekiem op een salademonster is gevonden. Een link tussen de beek en de drinkwaterverzorging is er echter niet.

Niettemin gebruiken twee aan de beek grenzende boerderijen het water voor de bevloeiing van aardappelen, suikerbieten en zetmeelaardappelen. De boerderijen wordt dit nu verboden.

Hoe de kiemen in de beek zijn geraakt, is volgens het ministerie onduidelijk. Het resultaat van de analyse zal in twee tot drie dagen voorliggen. (Belga)

Het gaat om de Erlenbach die een luttele honderd meter verwijderd ligt van een boerderij waarop onlangs de ziektekiem op een salademonster is gevonden. Een link tussen de beek en de drinkwaterverzorging is er echter niet. Niettemin gebruiken twee aan de beek grenzende boerderijen het water voor de bevloeiing van aardappelen, suikerbieten en zetmeelaardappelen. De boerderijen wordt dit nu verboden. Hoe de kiemen in de beek zijn geraakt, is volgens het ministerie onduidelijk. Het resultaat van de analyse zal in twee tot drie dagen voorliggen. (Belga)