De Egyptische eerste minister Ibrahim Mehleb heeft het ontslag van zijn regering aan president Abdel Fatah al-Sissi voorgesteld. De president aanvaardde het ontslag, zo staat in een persbericht van het presidentschap. Voor het ontslag is nog geen reden bekendgemaakt. Sissi belastte Mehleb met de lopende zaken, tot een nieuw kabinet gevormd is. Het ontslag volgt enkele dagen nadat een minister opgepakt werd voor corruptie.

De Egyptische president gaf minister van Olie Sherif Ismail de opdracht een nieuwe regering te vormen. Hij heeft daarvoor een week de tijd. Die regering moet dan het land bestieren tot de verkiezing van een nieuw parlement later dit jaar.

Onbekwaamheid

Maandag was minister van Landbouw Salah Helal opgepakt samen met enkele assistenten, op verdenking van corruptie. Helal zou smeergeld van zakenlui zou ontvangen hebben om de overname van landbouwgebied te vergemakkelijken. De zaak wordt omschreven als het grootste corruptiedossier sinds al-Sissi meer dan een jaar geleden aan de macht kwam.

De regering van Mehleb, die in maart was gevormd, kreeg in de media heel wat kritiek voor onbekwaamheid. Het ontslag van de regering komt ook enkele weken voor de parlementsverkiezingen op 17 oktober. De uitslag daarvan zou volgens verschillende waarnemers echter al vastliggen. (Belga/AVE)

De Egyptische eerste minister Ibrahim Mehleb heeft het ontslag van zijn regering aan president Abdel Fatah al-Sissi voorgesteld. De president aanvaardde het ontslag, zo staat in een persbericht van het presidentschap. Voor het ontslag is nog geen reden bekendgemaakt. Sissi belastte Mehleb met de lopende zaken, tot een nieuw kabinet gevormd is. Het ontslag volgt enkele dagen nadat een minister opgepakt werd voor corruptie.De Egyptische president gaf minister van Olie Sherif Ismail de opdracht een nieuwe regering te vormen. Hij heeft daarvoor een week de tijd. Die regering moet dan het land bestieren tot de verkiezing van een nieuw parlement later dit jaar.Maandag was minister van Landbouw Salah Helal opgepakt samen met enkele assistenten, op verdenking van corruptie. Helal zou smeergeld van zakenlui zou ontvangen hebben om de overname van landbouwgebied te vergemakkelijken. De zaak wordt omschreven als het grootste corruptiedossier sinds al-Sissi meer dan een jaar geleden aan de macht kwam.De regering van Mehleb, die in maart was gevormd, kreeg in de media heel wat kritiek voor onbekwaamheid. Het ontslag van de regering komt ook enkele weken voor de parlementsverkiezingen op 17 oktober. De uitslag daarvan zou volgens verschillende waarnemers echter al vastliggen. (Belga/AVE)