Catherine Ashton is naar de Egyptische hoofdstad gereisd in een poging om een einde te maken aan het geweld in het land. Ze heeft Morsi gezien in de nacht van maandag op dinsdag, meldt het persbureau AFP op gezag van een Egyptische diplomaat.

Morsi wordt op een onbekende plek vastgehouden sinds hij op 3 juli verdreven werd van de macht. Over de inhoud van het gesprek is nog niets bekendgemaakt. Ashton geeft dinsdagochtend een persconferentie.

Mars van één miljoen

Eerder was er sprake van dat Ashton, naast vicepresident Mohamed ElBaradei, ook vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap van Morsi zou spreken.

De aanhangers van Morsi roepen ondertussen op tot een mars van 'één miljoen manifestanten' om de terugkeer van Morsi te eisen. (Belga/TV)

Catherine Ashton is naar de Egyptische hoofdstad gereisd in een poging om een einde te maken aan het geweld in het land. Ze heeft Morsi gezien in de nacht van maandag op dinsdag, meldt het persbureau AFP op gezag van een Egyptische diplomaat. Morsi wordt op een onbekende plek vastgehouden sinds hij op 3 juli verdreven werd van de macht. Over de inhoud van het gesprek is nog niets bekendgemaakt. Ashton geeft dinsdagochtend een persconferentie.Mars van één miljoen Eerder was er sprake van dat Ashton, naast vicepresident Mohamed ElBaradei, ook vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap van Morsi zou spreken. De aanhangers van Morsi roepen ondertussen op tot een mars van 'één miljoen manifestanten' om de terugkeer van Morsi te eisen. (Belga/TV)