De zowat 15.000 stembureaus openden hun deuren om zeven uur plaatselijke tijd en gingen officieel weer dicht om drie uur 's middags. "Er waren geen vragen om de stembusgang te verlengen", aldus de voorzitter van de nationale verkiezingscommissie NEC, die niet kon bevestigen dat alle bureaus wel degelijk gesloten waren.

In de stembureaus in Kigali bleek uit een eerste telling van de stemmen dat de FPR de uitslag duidelijk domineert. Er zijn nog geen officiële resultaten bekend, deze worden in de loop van dinsdag verwacht.

Geen incidenten

Zowat zes miljoen stemgerechtigden werden opgeroepen om te kiezen tussen 410 kandidaten. Drieënvijftig zetels van de 80 worden rechtstreeks bepaald, de overige 27 worden door onrechtstreekse verkiezingen toegekend aan vrouwen, jongeren en mensen met een handicap.

De stembusgang van maandag is zonder belangrijke incidenten verlopen. (Belga/TV)

De zowat 15.000 stembureaus openden hun deuren om zeven uur plaatselijke tijd en gingen officieel weer dicht om drie uur 's middags. "Er waren geen vragen om de stembusgang te verlengen", aldus de voorzitter van de nationale verkiezingscommissie NEC, die niet kon bevestigen dat alle bureaus wel degelijk gesloten waren.In de stembureaus in Kigali bleek uit een eerste telling van de stemmen dat de FPR de uitslag duidelijk domineert. Er zijn nog geen officiële resultaten bekend, deze worden in de loop van dinsdag verwacht.Zowat zes miljoen stemgerechtigden werden opgeroepen om te kiezen tussen 410 kandidaten. Drieënvijftig zetels van de 80 worden rechtstreeks bepaald, de overige 27 worden door onrechtstreekse verkiezingen toegekend aan vrouwen, jongeren en mensen met een handicap. De stembusgang van maandag is zonder belangrijke incidenten verlopen. (Belga/TV)