Een eerste vliegtuig met medisch personeel van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is aangekomen in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Dat heeft de directeur van het ICRC gemeld.

"Eerste ICRC-vlucht bereikte Sanaa. Er volgt nog meer via lucht en zee wanneer de toestemming gegeven wordt om medische benodigdheden te brengen die dringend nodig zijn", zegt Dominik Stillhart, de directeur van het ICRC, op Twitter.

Nood aan medicatie en drinkwater

Het vliegtuig had medisch personeel aan boord, zegt Sitara Jabeen, woordvoerster van het ICRC. Daarnaast wordt al snel een tweede vliegtuig gestuurd vanuit Amman, de hoofdstad van Jordanië. "We hebben vandaag een cargovliegtuig kunnen bemachtigen. Dat vliegtuig vertrekt morgen (woensdag) naar Sanaa", zegt Jabeen.

Nieuwe medische middelen zijn broodnodig in Jemen. De voorraad aan medicamenten en zelfs drinkbaar water is er bijzonder klein sinds het uitbreken van het conflict. (Belga/WB)

Een eerste vliegtuig met medisch personeel van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is aangekomen in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Dat heeft de directeur van het ICRC gemeld. "Eerste ICRC-vlucht bereikte Sanaa. Er volgt nog meer via lucht en zee wanneer de toestemming gegeven wordt om medische benodigdheden te brengen die dringend nodig zijn", zegt Dominik Stillhart, de directeur van het ICRC, op Twitter. Het vliegtuig had medisch personeel aan boord, zegt Sitara Jabeen, woordvoerster van het ICRC. Daarnaast wordt al snel een tweede vliegtuig gestuurd vanuit Amman, de hoofdstad van Jordanië. "We hebben vandaag een cargovliegtuig kunnen bemachtigen. Dat vliegtuig vertrekt morgen (woensdag) naar Sanaa", zegt Jabeen. Nieuwe medische middelen zijn broodnodig in Jemen. De voorraad aan medicamenten en zelfs drinkbaar water is er bijzonder klein sinds het uitbreken van het conflict. (Belga/WB)