Een lid van het uitvoerend comité van de Raad - vergelijkbaar met een minister - is in het westen van Tripoli aangekomen, zei Atman Ibrahim Mleita, commandant van de rebelleneenheid al-Karkar, donderdag in het westen van de hoofdstad. Hij noemde geen naam.

De Overgangsraad heeft in Benghazi aangekondigd uit veiligheidsoverwegingen geen bijzonderheden over reizen van haar leden bekend te maken.

Ook Italië maakt Libisch geld vrij Ondertussen zegt ook Italië ter ondersteuning van de Libische overgangsregering een deel van de bevroren tegoeden van Khaddafi vrij te geven. Dat kondigde premier Silvio Berlusconi aan tijdens een ontmoeting met de nummer twee van de rebellen, Mahmoed Jibril.

Na een gesprek donderdag in Milaan zei Berlusconi dat zijn regering een eerste tranche van 350 miljoen euro voor het 'nieuwe Libië zal vrijmaken. Bovendien zal het Italiaans energieconcern Eni maandag in Benghazi een akkoord onderschrijven om de bevolking te bevoorraden met gas en brandstof.

Jibril had op weg van Parijs voor de zitting van de Libië-contactgroep in Istanboel een tussenstop gemaakt in Milaan. (Belga/SD)

Een lid van het uitvoerend comité van de Raad - vergelijkbaar met een minister - is in het westen van Tripoli aangekomen, zei Atman Ibrahim Mleita, commandant van de rebelleneenheid al-Karkar, donderdag in het westen van de hoofdstad. Hij noemde geen naam. De Overgangsraad heeft in Benghazi aangekondigd uit veiligheidsoverwegingen geen bijzonderheden over reizen van haar leden bekend te maken. Ook Italië maakt Libisch geld vrij Ondertussen zegt ook Italië ter ondersteuning van de Libische overgangsregering een deel van de bevroren tegoeden van Khaddafi vrij te geven. Dat kondigde premier Silvio Berlusconi aan tijdens een ontmoeting met de nummer twee van de rebellen, Mahmoed Jibril. Na een gesprek donderdag in Milaan zei Berlusconi dat zijn regering een eerste tranche van 350 miljoen euro voor het 'nieuwe Libië zal vrijmaken. Bovendien zal het Italiaans energieconcern Eni maandag in Benghazi een akkoord onderschrijven om de bevolking te bevoorraden met gas en brandstof. Jibril had op weg van Parijs voor de zitting van de Libië-contactgroep in Istanboel een tussenstop gemaakt in Milaan. (Belga/SD)