In 'Flight MH370: The Mystery' stelt de auteur, de Anglo-Amerikaanse journalist Nigel Cawthorne, dat het vliegtuig "tijdens een Amerikaans-Thaise militaire oefening in de Zuid-Chinese Zee is neergeschoten".

Als om zich bij voorbaat tegen de kritiek in te dekken, voegt Cawthorne daar meteen aan toe dat de verwanten van de honderden slachtoffers "nagenoeg zeker" nooit te weten zullen komen wat er precies is gebeurd.

Ooggetuige

Cawthorne baseert zich op het relaas van een Nieuw-Zeelandse ooggetuige die, werkend op een olieplatform in de zone, een brandend vliegtuig heeft zien neerstorten in de Golf van Thailand. "Niemand wil een nieuw Lockerbie, dus degenen die bij het neerschieten betrokken zijn, hebben er alle belang bij het stilzwijgen te bewaren", schrijft de journalist.

Cawthorne beweert bovendien dat er mogelijk 'een andere zwarte doos' in de Indische Oceaan werd gedropt om de aandacht af te leiden.

Familieleden van de slachtoffers van de ramp met de Boeing 777 reageren woedend op het verschijnen van een boek terwijl er nog maar amper iets geweten is over het lot van het vliegtuig.

Film over MH370

Ook de filmindustrie heeft al heil gezien in het mysterie rond MH370. In Cannes promoot momenteel een zekere Rupesh Paul een filmproject over het missende vliegtuig, onder de naam "The Vanishing Act". Officieel betreft die film "fictie" en is er geen verband met MH370. Maar dat krijgt Paul zelfs de ganzen niet wijsgemaakt. Bekijk hier alvast de trailer en oordeel zelf. (Belga/TE)

In 'Flight MH370: The Mystery' stelt de auteur, de Anglo-Amerikaanse journalist Nigel Cawthorne, dat het vliegtuig "tijdens een Amerikaans-Thaise militaire oefening in de Zuid-Chinese Zee is neergeschoten". Als om zich bij voorbaat tegen de kritiek in te dekken, voegt Cawthorne daar meteen aan toe dat de verwanten van de honderden slachtoffers "nagenoeg zeker" nooit te weten zullen komen wat er precies is gebeurd. Cawthorne baseert zich op het relaas van een Nieuw-Zeelandse ooggetuige die, werkend op een olieplatform in de zone, een brandend vliegtuig heeft zien neerstorten in de Golf van Thailand. "Niemand wil een nieuw Lockerbie, dus degenen die bij het neerschieten betrokken zijn, hebben er alle belang bij het stilzwijgen te bewaren", schrijft de journalist. Cawthorne beweert bovendien dat er mogelijk 'een andere zwarte doos' in de Indische Oceaan werd gedropt om de aandacht af te leiden. Familieleden van de slachtoffers van de ramp met de Boeing 777 reageren woedend op het verschijnen van een boek terwijl er nog maar amper iets geweten is over het lot van het vliegtuig.Ook de filmindustrie heeft al heil gezien in het mysterie rond MH370. In Cannes promoot momenteel een zekere Rupesh Paul een filmproject over het missende vliegtuig, onder de naam "The Vanishing Act". Officieel betreft die film "fictie" en is er geen verband met MH370. Maar dat krijgt Paul zelfs de ganzen niet wijsgemaakt. Bekijk hier alvast de trailer en oordeel zelf. (Belga/TE)