Dat zegt het Duitse groene parlementslid Hans-Christian Ströbele (74) die hem heeft ontmoet. Hij was naar Moskou gereisd met twee journalisten van de Duitse omroep ARD. Ze werden opgehaald aan een hotel in het centrum van de Russische hoofdstad en naar een geheime plaats gebracht. Het parlementslid omschreef Snowden als "erg spraakzaam". Ströbele publiceerde een foto van hem en Snowden op zijn website.

Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich liet al verstaan dat de autoriteiten bereid zijn om naar Snowden te luisteren. De klokkenluider kan ook buiten Duitsland zijn verhaal doen aan de autoriteiten, maar dat zou hij zelf niet zien zitten.

Daarnaast verspreidde het parlementslid ook een ongeadresseerde brief die van de klokkenluider zou zijn en volgens de Duitser gericht is aan de Duitse regering, het parlement en het federale openbaar ministerie. In de brief beschuldigt Snowden de Amerikaanse overheid ervan "systematisch wetten te overtreden".

Snowden zegt moed te putten uit de reacties op zijn onthullingen, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. "Deze spionage-onthullingen hebben geleid tot voorstellen voor veel nieuwe wetten en beleid om voorheen verborgen misbruik van het publieke vertrouwen aan te pakken", stelt hij. (Belga/TE)

Dat zegt het Duitse groene parlementslid Hans-Christian Ströbele (74) die hem heeft ontmoet. Hij was naar Moskou gereisd met twee journalisten van de Duitse omroep ARD. Ze werden opgehaald aan een hotel in het centrum van de Russische hoofdstad en naar een geheime plaats gebracht. Het parlementslid omschreef Snowden als "erg spraakzaam". Ströbele publiceerde een foto van hem en Snowden op zijn website. Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich liet al verstaan dat de autoriteiten bereid zijn om naar Snowden te luisteren. De klokkenluider kan ook buiten Duitsland zijn verhaal doen aan de autoriteiten, maar dat zou hij zelf niet zien zitten.Daarnaast verspreidde het parlementslid ook een ongeadresseerde brief die van de klokkenluider zou zijn en volgens de Duitser gericht is aan de Duitse regering, het parlement en het federale openbaar ministerie. In de brief beschuldigt Snowden de Amerikaanse overheid ervan "systematisch wetten te overtreden".Snowden zegt moed te putten uit de reacties op zijn onthullingen, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten. "Deze spionage-onthullingen hebben geleid tot voorstellen voor veel nieuwe wetten en beleid om voorheen verborgen misbruik van het publieke vertrouwen aan te pakken", stelt hij. (Belga/TE)