Dat laatde regering van Ecuador in een mededeling weten.

Maandag werd het internet afgesneden bij Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, die zijn toevlucht heeft gezocht op de ambassade van Ecuador in Londen.

De "beperking" van zijn toegang tot het internet, aldus een regeringsmededeling, is een gevolg van het vrijgeven door WikiLeaks van documenten "die een invloed hebben op de Amerikaanse verkiezingscampagne".

"De regering van Ecuador respecteer het principe van niet-interventie in binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Het komt niet tussen in buitenlandse verkiezingsprocessen en heeft geen voorkeur voor een bepaalde kandidaat".

De maatregel, aldus de mededeling, is tijdelijk, en zal "de WikiLeaks-organisatie niet beletten om haar journalistieke activiteiten uit te voeren".

Hillary Clinton

Sinds 7 oktober publiceert WikiLeaks de mails van John Podesta, campagneleider van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.

Volgens Amerikaanse autoriteiten maakt WikiLeaks gebruik van materiaal dat Russische hackers hebben buitgemaakt.

Dat materiaal toont Clinton als veel gematigder en pro-Wall Street dan haar campagne wil doen geloven. De gehackte mails zou een veel grotere impact hebben, ware het niet dat de Republikeinse rivaal Donald Trump met eigen onthullingen kampt.

(RR)

Dat laatde regering van Ecuador in een mededeling weten.Maandag werd het internet afgesneden bij Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, die zijn toevlucht heeft gezocht op de ambassade van Ecuador in Londen. De "beperking" van zijn toegang tot het internet, aldus een regeringsmededeling, is een gevolg van het vrijgeven door WikiLeaks van documenten "die een invloed hebben op de Amerikaanse verkiezingscampagne". "De regering van Ecuador respecteer het principe van niet-interventie in binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Het komt niet tussen in buitenlandse verkiezingsprocessen en heeft geen voorkeur voor een bepaalde kandidaat". De maatregel, aldus de mededeling, is tijdelijk, en zal "de WikiLeaks-organisatie niet beletten om haar journalistieke activiteiten uit te voeren". Sinds 7 oktober publiceert WikiLeaks de mails van John Podesta, campagneleider van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.Volgens Amerikaanse autoriteiten maakt WikiLeaks gebruik van materiaal dat Russische hackers hebben buitgemaakt.Dat materiaal toont Clinton als veel gematigder en pro-Wall Street dan haar campagne wil doen geloven. De gehackte mails zou een veel grotere impact hebben, ware het niet dat de Republikeinse rivaal Donald Trump met eigen onthullingen kampt.(RR)