De scherpere veiligheidsmaatregelen die in Duitsland werden genomen na aanwijzingen over een aanslag eind november blijven nog zeker tot het einde van het jaar van kracht.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière maakte woensdag bekend dat hij via een buitenlandse inlichtingendienst beschikte over aanwijzingen dat er eind november een aanslag zou worden gepleegd in Duitsland.

De Maizière kondigde verscherpte controles aan op stations en in luchthavens. 'Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie', zo luidde het.

Rainer Wendt, het hoofd van de Duitse politie, maakte vrijdag bekend dat de strengere veiligheidsmaatregelen zeker tot het einde van het jaar van kracht blijven.

Zo mogen veel agenten in december geen vrije dagen opnemen. De bevolking zal op zichtbare wijze worden beschermd zolang er openluchtkerstmarkten in Duitsland worden georganiseerd. In die periode is volgens Wendt mogelijk een aanslag te verwachten.

De scherpere veiligheidsmaatregelen die in Duitsland werden genomen na aanwijzingen over een aanslag eind november blijven nog zeker tot het einde van het jaar van kracht.De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière maakte woensdag bekend dat hij via een buitenlandse inlichtingendienst beschikte over aanwijzingen dat er eind november een aanslag zou worden gepleegd in Duitsland.De Maizière kondigde verscherpte controles aan op stations en in luchthavens. 'Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie', zo luidde het. Rainer Wendt, het hoofd van de Duitse politie, maakte vrijdag bekend dat de strengere veiligheidsmaatregelen zeker tot het einde van het jaar van kracht blijven.Zo mogen veel agenten in december geen vrije dagen opnemen. De bevolking zal op zichtbare wijze worden beschermd zolang er openluchtkerstmarkten in Duitsland worden georganiseerd. In die periode is volgens Wendt mogelijk een aanslag te verwachten.