Er waren gelijkaardige taferelen zoals de avond tevoren', zei de woordvoerder van de politie. De Task Force ging met schilden in tegen de gedeeltelijk dronken hooligans en maakte de weg vrij.

Opvang voor 600 asielzoekers

Protest tegen de komst van asielzoekers in Heidenau, bij Dresden in het oosten van Duitsland, liep vrijdagnacht uit de hand. De politie werd met stenen en vuurwerk bekogeld en zette daarop traangas in en er was een confrontatie tussen linkse en rechtse demonstranten. Beide kampen werden gescheiden door een weg, de sfeer in het kleine stadje in het Zuid-Oosten van Dresden was gespannen.

Normaal zouden vrijdagavond zo'n 250 asielzoekers worden ondergebracht in een gebouw in het centrum van de gemeente. Het gebouw stond al enkele jaren leeg. Op termijn moet het opvang bieden aan 600 asielzoekers. Maar de rechts-radicale NPD had opgeroepen om te betogen tegen de komst van het asielcentrum. Er daagden honderden mensen op. Aanvankelijk verliep de betoging vreedzaam, maar nadien blokkeerden enkele tientallen demonstranten de straat. Ze bekogelden de ordediensten. De politie ontmantelde de blokkade en zette traangas in. Zowel agenten als betogers zouden gewond zijn geraakt.

Intussen hebben de vluchtelingen onderdak gevonden in een voormalige ijzerwinkel. 'We hopen dat ze nog een goede nacht hebben gehad', zei de woordvoerder. Of er gewonden of arrestaties zo vroeg als de avond ervoor, kon hij nog niet zeggen. (die Zeit/NSK)

Er waren gelijkaardige taferelen zoals de avond tevoren', zei de woordvoerder van de politie. De Task Force ging met schilden in tegen de gedeeltelijk dronken hooligans en maakte de weg vrij.Opvang voor 600 asielzoekersProtest tegen de komst van asielzoekers in Heidenau, bij Dresden in het oosten van Duitsland, liep vrijdagnacht uit de hand. De politie werd met stenen en vuurwerk bekogeld en zette daarop traangas in en er was een confrontatie tussen linkse en rechtse demonstranten. Beide kampen werden gescheiden door een weg, de sfeer in het kleine stadje in het Zuid-Oosten van Dresden was gespannen.Normaal zouden vrijdagavond zo'n 250 asielzoekers worden ondergebracht in een gebouw in het centrum van de gemeente. Het gebouw stond al enkele jaren leeg. Op termijn moet het opvang bieden aan 600 asielzoekers. Maar de rechts-radicale NPD had opgeroepen om te betogen tegen de komst van het asielcentrum. Er daagden honderden mensen op. Aanvankelijk verliep de betoging vreedzaam, maar nadien blokkeerden enkele tientallen demonstranten de straat. Ze bekogelden de ordediensten. De politie ontmantelde de blokkade en zette traangas in. Zowel agenten als betogers zouden gewond zijn geraakt.Intussen hebben de vluchtelingen onderdak gevonden in een voormalige ijzerwinkel. 'We hopen dat ze nog een goede nacht hebben gehad', zei de woordvoerder. Of er gewonden of arrestaties zo vroeg als de avond ervoor, kon hij nog niet zeggen. (die Zeit/NSK)