Speurders gaan ervan uit dat de dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn gewond is. De politie kon beslag leggen op DNA-sporen in de cabine van de vrachtwagen die bij de aanslag gebruikt werd. Dat bericht de Duitse publieke omroep RBB woensdag. Voor een doorbraak heeft dat evenwel nog niet gezorgd, alhoewel er woensdagochtend opnieuw een verdachte werd opgepakt, nadat de eerste verdachte Naved B. dinsdagavond werd vrijgelaten.

De 23-jarige verdachte ontkende al snel iedere betrokkenheid, en werd uiteindelijk vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, aldus RBB. De politie doorzocht de voorbije uren volgens de omroep alle ziekenhuizen in Berlijn en Brandenburg.

Intussen zou de politie een nieuw spoor hebben, dat leidt naar een 23-jarige Tunesische man. Zijn immigratiepapieren zouden in de vrachtwagen gevonden zijn die op de kerstmarkt inreed.

Volgens verschillende Duitse media zou het gaan om Anis A. of Ahmed A., een 21- of 23-jarige man afkomstig uit Tunesië. De man zou evenwel bekend zijn onder drie of vier verschillende namen. Zijn identiteitspapieren werden teruggevonden in de vrachtwagen die gebruikt werd om de aanslag te plegen.

Anis of Ahmed A. zou asiel hebben aangevraagd in Duitsland, maar dat zou zijn geweigerd, waardoor hij het land zou worden uitgezet. De procedure daarvoor is volgens Die Welt nog aan de gang. De documenten werden uitgegeven in Kleef, een stad in Noord-Rijnland-Westfalen, niet ver van de Nederlandse grens. De politie zou volgens de Duitse media een 'imminente inval' in die deelstaat plannen. De politie gaat ervan uit dat de verdachte gewond is.

Anis of Ahmed A. zou bij de politie bekend zijn, voor onder meer slagen en verwondingen. De man zou daarvoor deze zomer terechtstaan, maar verdween van de radar nog voor dat kon gebeuren.

Intussen circuleert in de Duitse media ook al een foto van de verdachte, die volgens Der Spiegel afkomstig zou zijn uit Tatouine, in het zuiden van Tunesië. De man zou nu een verblijfplaats gehad hebben in Noord-Rijnland-Westfalen en in Berlijn. De Berlijnse politie ontving naar eigen zeggen al meer dan 500 tips na de aanslag op de kerstmarkt maandag.

Speurders gaan ervan uit dat de dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn gewond is. De politie kon beslag leggen op DNA-sporen in de cabine van de vrachtwagen die bij de aanslag gebruikt werd. Dat bericht de Duitse publieke omroep RBB woensdag. Voor een doorbraak heeft dat evenwel nog niet gezorgd, alhoewel er woensdagochtend opnieuw een verdachte werd opgepakt, nadat de eerste verdachte Naved B. dinsdagavond werd vrijgelaten. De 23-jarige verdachte ontkende al snel iedere betrokkenheid, en werd uiteindelijk vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, aldus RBB. De politie doorzocht de voorbije uren volgens de omroep alle ziekenhuizen in Berlijn en Brandenburg.Intussen zou de politie een nieuw spoor hebben, dat leidt naar een 23-jarige Tunesische man. Zijn immigratiepapieren zouden in de vrachtwagen gevonden zijn die op de kerstmarkt inreed.Volgens verschillende Duitse media zou het gaan om Anis A. of Ahmed A., een 21- of 23-jarige man afkomstig uit Tunesië. De man zou evenwel bekend zijn onder drie of vier verschillende namen. Zijn identiteitspapieren werden teruggevonden in de vrachtwagen die gebruikt werd om de aanslag te plegen. Anis of Ahmed A. zou asiel hebben aangevraagd in Duitsland, maar dat zou zijn geweigerd, waardoor hij het land zou worden uitgezet. De procedure daarvoor is volgens Die Welt nog aan de gang. De documenten werden uitgegeven in Kleef, een stad in Noord-Rijnland-Westfalen, niet ver van de Nederlandse grens. De politie zou volgens de Duitse media een 'imminente inval' in die deelstaat plannen. De politie gaat ervan uit dat de verdachte gewond is. Anis of Ahmed A. zou bij de politie bekend zijn, voor onder meer slagen en verwondingen. De man zou daarvoor deze zomer terechtstaan, maar verdween van de radar nog voor dat kon gebeuren. Intussen circuleert in de Duitse media ook al een foto van de verdachte, die volgens Der Spiegel afkomstig zou zijn uit Tatouine, in het zuiden van Tunesië. De man zou nu een verblijfplaats gehad hebben in Noord-Rijnland-Westfalen en in Berlijn. De Berlijnse politie ontving naar eigen zeggen al meer dan 500 tips na de aanslag op de kerstmarkt maandag.