Schäuble zei dat de Fransen, maar ook de Duitsers, zich eens goed moesten bedenken welke fouten zij hebben gemaakt die ervoor hebben gezorgd dat een vierde van de kiezer op een "fascistische, extremistische partij" heeft gestemd.

De uitspraken van Schäuble veroorzaakte weer ophef bij de Franse buurman. De vicevoorzitter Front National, Florian Philippot, wil dat president François Hollande de Duitse ambassadeur in Parijs op het matje roept. Philippot vindt dat de president niet kan toestaan dat een Duitse minister de grootste partij van Frankrijk in Europa kan wegzetten als 'fascistische partij'.

Le Pen

Het Front National haalde zondag 25 procent van de stemmen in Frankrijk; goed voor 24 zetels in het Europees parlement. Het wordt daarmee afgestekend de grootste partij van Frankrijk, met een straat voorsprong op de PS van president François Hollande, die op de derde plaats strandde.

Voorzitster Marine Le Pen, die ook zelf verkozen werd voor Brussel en Straatsburg, wist de extreemrechtse partij de voorbije paar jaar een iets zachter imago aan te meten. Dat de ruwe kantjes er niet af zijn, werd een paar dagen voor de Europese verkiezingen duidelijk, toen Jean-Marie Le Pen, de vader van de lijsttrekster en stichter van de partij, verklaarde dat hij het ebolavirus ziet als een uitstekend middel tegen immigratie uit Afrika. (Elsevier/Servaas van de Laan/TV)

Schäuble zei dat de Fransen, maar ook de Duitsers, zich eens goed moesten bedenken welke fouten zij hebben gemaakt die ervoor hebben gezorgd dat een vierde van de kiezer op een "fascistische, extremistische partij" heeft gestemd.De uitspraken van Schäuble veroorzaakte weer ophef bij de Franse buurman. De vicevoorzitter Front National, Florian Philippot, wil dat president François Hollande de Duitse ambassadeur in Parijs op het matje roept. Philippot vindt dat de president niet kan toestaan dat een Duitse minister de grootste partij van Frankrijk in Europa kan wegzetten als 'fascistische partij'.Het Front National haalde zondag 25 procent van de stemmen in Frankrijk; goed voor 24 zetels in het Europees parlement. Het wordt daarmee afgestekend de grootste partij van Frankrijk, met een straat voorsprong op de PS van president François Hollande, die op de derde plaats strandde.Voorzitster Marine Le Pen, die ook zelf verkozen werd voor Brussel en Straatsburg, wist de extreemrechtse partij de voorbije paar jaar een iets zachter imago aan te meten. Dat de ruwe kantjes er niet af zijn, werd een paar dagen voor de Europese verkiezingen duidelijk, toen Jean-Marie Le Pen, de vader van de lijsttrekster en stichter van de partij, verklaarde dat hij het ebolavirus ziet als een uitstekend middel tegen immigratie uit Afrika. (Elsevier/Servaas van de Laan/TV)