"Ik ben blij met deze extreem belangrijke doorbraak: de bron van de besmetting is geïdentificeerd", zegt Dalli in een officiële reactie. "Europese consumenten en handelspartners kunnen nu het volste vertrouwen hebben in de veiligheid van groenten uit de EU."

De eurocommissaris laat voorts weten dat het epidemiologische onderzoek wordt voortgezet naar het precieze verband tussen de besmette personen, de voedingszaken en de bewuste bioboer in Duitsland. Onderzoek moet de komende dagen ook uitwijzen hoe de agressieve 0104-stam van de EHEC-bacterie in de voedselketen kon terechtkomen.

In het licht van de nieuwe ontwikkelingen hoopt de Europese Commissie alvast dat de export van Europese producten naar Rusland zo snel mogelijk kan hervatten. Vrijdag raakten de EU en Rusland het daarover al principieel eens.

De EHEC-bacterie eiste de voorbije weken al minstens 33 mensenlevens en maakte meer dan 3.000 mensen ziek. Zaterdag raakte bekend dat opnieuw twee medewerksters van de betrokken bioboerderij een besmetting opliepen, nadat in het bedrijf eerder al één persoon de bacterie binnenkreeg. (Belga)

"Ik ben blij met deze extreem belangrijke doorbraak: de bron van de besmetting is geïdentificeerd", zegt Dalli in een officiële reactie. "Europese consumenten en handelspartners kunnen nu het volste vertrouwen hebben in de veiligheid van groenten uit de EU." De eurocommissaris laat voorts weten dat het epidemiologische onderzoek wordt voortgezet naar het precieze verband tussen de besmette personen, de voedingszaken en de bewuste bioboer in Duitsland. Onderzoek moet de komende dagen ook uitwijzen hoe de agressieve 0104-stam van de EHEC-bacterie in de voedselketen kon terechtkomen. In het licht van de nieuwe ontwikkelingen hoopt de Europese Commissie alvast dat de export van Europese producten naar Rusland zo snel mogelijk kan hervatten. Vrijdag raakten de EU en Rusland het daarover al principieel eens. De EHEC-bacterie eiste de voorbije weken al minstens 33 mensenlevens en maakte meer dan 3.000 mensen ziek. Zaterdag raakte bekend dat opnieuw twee medewerksters van de betrokken bioboerderij een besmetting opliepen, nadat in het bedrijf eerder al één persoon de bacterie binnenkreeg. (Belga)