Duits kanselier Angela Merkel (CDU) kondigde meteen aan dat er vrijdagnamiddag opnieuw rond de tafel wordt gezeten. 'We gaan vandaag voortpraten', zei Merkel vrijdagochtend. 'We zullen overuren doen', voegde Cem Ozdemir van de Groenen eraan toe.

Het was de bedoeling om vrijdag duidelijkheid te krijgen over de slaagkansen voor de zogenaamde Jamaica-coalitie. De verschillende partijen zijn het vooral oneens over migratie en over het financieel beleid.

De christendemocratische CDU van Merkel boekte bij de jongste verkiezingen een teleurstellend resultaat. Haar vorige regeringspartner, de sociaaldemocratische SPD, deed het nog slechter en liet meteen verstaan voor de oppositie te kiezen.

Duits kanselier Angela Merkel (CDU) kondigde meteen aan dat er vrijdagnamiddag opnieuw rond de tafel wordt gezeten. 'We gaan vandaag voortpraten', zei Merkel vrijdagochtend. 'We zullen overuren doen', voegde Cem Ozdemir van de Groenen eraan toe.Het was de bedoeling om vrijdag duidelijkheid te krijgen over de slaagkansen voor de zogenaamde Jamaica-coalitie. De verschillende partijen zijn het vooral oneens over migratie en over het financieel beleid. De christendemocratische CDU van Merkel boekte bij de jongste verkiezingen een teleurstellend resultaat. Haar vorige regeringspartner, de sociaaldemocratische SPD, deed het nog slechter en liet meteen verstaan voor de oppositie te kiezen.