Het bloedbad vond plaats in de stad Dikwa in de deelstaat Borno, nota bene in een opvangkamp voor mensen die door aanvallen van Boko Haram in het noorden van Nigeria zijn ontheemd.

Volgens verschillende berichten bliezen twee vrouwen zichzelf op terwijl inwoners van het kamp aan het aanschuiven waren voor rantsoenen, en zijn de slachtoffers vooral vrouwen en kinderen. Er vielen ook meer dan 70 gewonden.

Een derde vrouw met bomgordel gaf zich naar verluidt over aan de autoriteiten, toen ze besefte dat haar ouders en kinderen in het kamp verbleven. De aanslag is niet officieel opgeëist, maar is zo goed als zeker het werk van Boko Haram.

In het kamp leven zowat 50.000 mensen. Zij zijn op de vlucht geslagen voor het geweld van de extremistische militie die op zes jaar tijd al 20.000 mensen heeft vermoord en 2,5 miljoen anderen heeft ontheemd.

Boko Haram, dat trouw zwoer aan Islamitische Staat, wil een islamitische kalifaat vestigen verspreid over Nigeria, Kameroen en Tsjaad. Het is volgens de Global Terrorism Index de dodelijkste terreurgroepering op aarde. (KVDA)

Het bloedbad vond plaats in de stad Dikwa in de deelstaat Borno, nota bene in een opvangkamp voor mensen die door aanvallen van Boko Haram in het noorden van Nigeria zijn ontheemd. Volgens verschillende berichten bliezen twee vrouwen zichzelf op terwijl inwoners van het kamp aan het aanschuiven waren voor rantsoenen, en zijn de slachtoffers vooral vrouwen en kinderen. Er vielen ook meer dan 70 gewonden. Een derde vrouw met bomgordel gaf zich naar verluidt over aan de autoriteiten, toen ze besefte dat haar ouders en kinderen in het kamp verbleven. De aanslag is niet officieel opgeëist, maar is zo goed als zeker het werk van Boko Haram.In het kamp leven zowat 50.000 mensen. Zij zijn op de vlucht geslagen voor het geweld van de extremistische militie die op zes jaar tijd al 20.000 mensen heeft vermoord en 2,5 miljoen anderen heeft ontheemd.Boko Haram, dat trouw zwoer aan Islamitische Staat, wil een islamitische kalifaat vestigen verspreid over Nigeria, Kameroen en Tsjaad. Het is volgens de Global Terrorism Index de dodelijkste terreurgroepering op aarde. (KVDA)