Michel Roy, de secretaris-generaal van Caritas International, waarschuwt voor een dreigende hongersnood in Ethiopië. De honger als gevolg van droogte dreigt aan 10 tot 15 miljoen mensen het leven te kosten.

In Ethiopië dreigt de ergste droogte in 50 jaar, net als elders in Afrika, stelt Roy. De gevolgen daarvan dreigen volgens Roy ronduit dramatisch te worden als er geen internationale krachtenbundeling voor de hulpverlening komt.

Internationale steun moet boeren en plaatselijke gemeenschappen in Ethiopië helpen om de hongersnood op te vangen. Daarvoor tracht de organisatie 2,9 miljoen euro in te zamelen voor noodhulp aan 500.000 mensen.

Terugblikkend op 2015 zegt de Caritassecretaris dat de tussenkomsten voor internationale noodhulp onophoudelijk blijven toenemen. "In 2015 alleen al moesten wij 38 noodhulpacties organiseren". (Belga)

Michel Roy, de secretaris-generaal van Caritas International, waarschuwt voor een dreigende hongersnood in Ethiopië. De honger als gevolg van droogte dreigt aan 10 tot 15 miljoen mensen het leven te kosten.In Ethiopië dreigt de ergste droogte in 50 jaar, net als elders in Afrika, stelt Roy. De gevolgen daarvan dreigen volgens Roy ronduit dramatisch te worden als er geen internationale krachtenbundeling voor de hulpverlening komt. Internationale steun moet boeren en plaatselijke gemeenschappen in Ethiopië helpen om de hongersnood op te vangen. Daarvoor tracht de organisatie 2,9 miljoen euro in te zamelen voor noodhulp aan 500.000 mensen. Terugblikkend op 2015 zegt de Caritassecretaris dat de tussenkomsten voor internationale noodhulp onophoudelijk blijven toenemen. "In 2015 alleen al moesten wij 38 noodhulpacties organiseren". (Belga)