De Big Apple telt al momenteel al 1.800 van die camera's, alle in Manhattan en opgesteld door de NYPD in de nasleep van de aanvallen van 11 september 2001.

Volgens politiecommissaris Raymond Kelly heeft de NYPD dit jaar al honderd misdadigers in de metro kunnen oppakken dankzij de camera's. De Metropolitan Transportation Authority, verantwoordelijk voor het dagelijks door miljoenen mensen gebezigde metro- en busvervoer in de stad, heeft zelf de beschikking over 600 strategisch opgestelde camera's.

Het high-techbewakingsnetwerk kost ongeveer 200 miljoen dollar, geld vooral afkomstig van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Behalve met meer camera's wil de NYPD zijn vermogen om aanvallen met zogenaamde vuile bommen op te sporen en te voorkomen, verhogen door 'verbeterde contraterreurtechnologie'. (Belga/SD)

De Big Apple telt al momenteel al 1.800 van die camera's, alle in Manhattan en opgesteld door de NYPD in de nasleep van de aanvallen van 11 september 2001. Volgens politiecommissaris Raymond Kelly heeft de NYPD dit jaar al honderd misdadigers in de metro kunnen oppakken dankzij de camera's. De Metropolitan Transportation Authority, verantwoordelijk voor het dagelijks door miljoenen mensen gebezigde metro- en busvervoer in de stad, heeft zelf de beschikking over 600 strategisch opgestelde camera's. Het high-techbewakingsnetwerk kost ongeveer 200 miljoen dollar, geld vooral afkomstig van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Behalve met meer camera's wil de NYPD zijn vermogen om aanvallen met zogenaamde vuile bommen op te sporen en te voorkomen, verhogen door 'verbeterde contraterreurtechnologie'. (Belga/SD)