Op twee luchthavens en een treinstation in de Britse hoofdstad zijn dinsdag drie geïmproviseerde bombrieven ontdekt. Niemand raakte gewond. Volgens de speurders hebben de drie incidenten verband met elkaar. Britse media melden dat de bombrieven mogelijk vanuit Ierland verstuurd werden.

Drie kleine bombrieven zijn dinsdag op verschillende locaties in Londen ontdekt. De antiterreureenheid is een onderzoek opgestart. Dichtbij London City Airport, de luchthaven van Heathrow en Waterloo Station werden enveloppes gevonden, waarin kleine gele plastic zakjes staken. Het ging om 'kleine geïmproviseerde explosieven', die brand kunnen veroorzaken indien ze geopend worden, aldus Scotland Yard. Niemand raakte gewond en het lucht- en spoorverkeer ondervond geen hinder.

Een van de A4-enveloppen ging gedeeltelijk in de vlammen op, toen een werknemer van de luchthaven van Heathrow ze opende. Een kantoorgebouw, dat zich niet op het luchthaventerrein bevindt, werd geëvacueerd. Over een mogelijk motief is nog niets bekend, maar de politie gaat er wel van uit dat de drie incidenten met elkaar verband houden.

Volgens de Britse zender Sky News hadden zeker twee van de drie brieven een Ierse postzegel. De Ierse politie levert bij het onderzoek steun aan haar Londense collega's, zo meldt Sky nog.

De omslagen in London City Airport en Waterloo Station konden onschadelijk worden gemaakt, zonder dat de explosieven werden geactiveerd. Ook op City Airport werd een kantoorgebouw tijdelijk uit voorzorg ontruimd. Aan Waterloo Station werd een kleine zone buiten het station afgegrendeld.

Op twee luchthavens en een treinstation in de Britse hoofdstad zijn dinsdag drie geïmproviseerde bombrieven ontdekt. Niemand raakte gewond. Volgens de speurders hebben de drie incidenten verband met elkaar. Britse media melden dat de bombrieven mogelijk vanuit Ierland verstuurd werden. Drie kleine bombrieven zijn dinsdag op verschillende locaties in Londen ontdekt. De antiterreureenheid is een onderzoek opgestart. Dichtbij London City Airport, de luchthaven van Heathrow en Waterloo Station werden enveloppes gevonden, waarin kleine gele plastic zakjes staken. Het ging om 'kleine geïmproviseerde explosieven', die brand kunnen veroorzaken indien ze geopend worden, aldus Scotland Yard. Niemand raakte gewond en het lucht- en spoorverkeer ondervond geen hinder. Een van de A4-enveloppen ging gedeeltelijk in de vlammen op, toen een werknemer van de luchthaven van Heathrow ze opende. Een kantoorgebouw, dat zich niet op het luchthaventerrein bevindt, werd geëvacueerd. Over een mogelijk motief is nog niets bekend, maar de politie gaat er wel van uit dat de drie incidenten met elkaar verband houden. Volgens de Britse zender Sky News hadden zeker twee van de drie brieven een Ierse postzegel. De Ierse politie levert bij het onderzoek steun aan haar Londense collega's, zo meldt Sky nog. De omslagen in London City Airport en Waterloo Station konden onschadelijk worden gemaakt, zonder dat de explosieven werden geactiveerd. Ook op City Airport werd een kantoorgebouw tijdelijk uit voorzorg ontruimd. Aan Waterloo Station werd een kleine zone buiten het station afgegrendeld.