'Een veroordeling voor de doodstraf is te rechtvaardigen' voor Robert Bowers, aldus de procureur Scott Brady. Hij verwijst naar het 'gebrek aan schuldgevoel' bij de vermeende dader en zijn 'haat en minachting' tegenover joden.

Er zijn 63 aanklachten tegen de 46-jarige Robert Bowers, die het vuur opende in de synagoge The Tree of Life, waar een geboortedienst aan de gang was. De man gebruikte bij de aanval een automatisch wapen en drie handvuurwapens. Er vielen elf doden en zeven gewonden. De vermeende dader woonde alleen in een appartement op een vijftiental kilometer van de synagoge.

Bij zijn arrestatie zou hij geroepen hebben 'dat alle Joden moeten sterven'. Op sociale media bleek dat hij een wapenfreak is met een voorgeschiedenis van antisemitisme. Er is nog geen datum vastgelegd voor het proces.

'Een veroordeling voor de doodstraf is te rechtvaardigen' voor Robert Bowers, aldus de procureur Scott Brady. Hij verwijst naar het 'gebrek aan schuldgevoel' bij de vermeende dader en zijn 'haat en minachting' tegenover joden. Er zijn 63 aanklachten tegen de 46-jarige Robert Bowers, die het vuur opende in de synagoge The Tree of Life, waar een geboortedienst aan de gang was. De man gebruikte bij de aanval een automatisch wapen en drie handvuurwapens. Er vielen elf doden en zeven gewonden. De vermeende dader woonde alleen in een appartement op een vijftiental kilometer van de synagoge. Bij zijn arrestatie zou hij geroepen hebben 'dat alle Joden moeten sterven'. Op sociale media bleek dat hij een wapenfreak is met een voorgeschiedenis van antisemitisme. Er is nog geen datum vastgelegd voor het proces.