De vroegere Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft maandag zijn abonnement op de krant New York Times (NYT) opgezegd, naar eigen zeggen uit protest tegen een column die de toenmalige Amerikaanse regering ervan beschuldigt uit de aanslagen van 11 september politieke munt te hebben geslagen.

"Wat na 11/09 gebeurde (...) was erg beschamend", schreef Nobelprijswinnaar en NYT-columnist Paul Krugman online. "Fake helden zoals (burgemeester van New York) Rudy Giuliani, en ja, George W. Bush haasten zich om te incasseren bij de horror", schreef Krugman. "En de aanslag werd gebruikt om er een oorlog die er niets mee te maken had, mee te rechtvaardigen. Met alle foute redenen."

"De herinnering aan 11/09 was onherroepelijk vergiftigd. Het werd een moment voor schaamte", luidde het in de NYT.

Als een van de architecten van de oorlog in Irak reageerde Donald "Rummie" Rumsfeld in een tweet boos: "Na het lezen van Krugmans walgelijk stuk over 11/09, heb ik vanmorgen mijn abonnement op de New York Times opgezegd". (Belga/SD)

De vroegere Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft maandag zijn abonnement op de krant New York Times (NYT) opgezegd, naar eigen zeggen uit protest tegen een column die de toenmalige Amerikaanse regering ervan beschuldigt uit de aanslagen van 11 september politieke munt te hebben geslagen."Wat na 11/09 gebeurde (...) was erg beschamend", schreef Nobelprijswinnaar en NYT-columnist Paul Krugman online. "Fake helden zoals (burgemeester van New York) Rudy Giuliani, en ja, George W. Bush haasten zich om te incasseren bij de horror", schreef Krugman. "En de aanslag werd gebruikt om er een oorlog die er niets mee te maken had, mee te rechtvaardigen. Met alle foute redenen.""De herinnering aan 11/09 was onherroepelijk vergiftigd. Het werd een moment voor schaamte", luidde het in de NYT.Als een van de architecten van de oorlog in Irak reageerde Donald "Rummie" Rumsfeld in een tweet boos: "Na het lezen van Krugmans walgelijk stuk over 11/09, heb ik vanmorgen mijn abonnement op de New York Times opgezegd". (Belga/SD)