Advocaten van Dominique Strauss-Kahn hebben bewijzen dat de IMF-topman met zijn dochter aan het lunchen was in een restaurant op het moment dat hij zich volgens de beschuldigingen zou hebben vergrepen aan een kamermeisje in een hotel. Dat meldt Radio Monte Carlo (RMC).

RMC noemt geen namen. De advocaten van Strauss-Kahn hebben het bericht nog niet bevestigd.

Alibi

Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op op verdenking van seksuele aanranding van een kamermeisje in het Sofitel-hotel, maar volgens RMC heeft hij een alibi.

Volgens de bronnen van RMC verliet de IMF-topman het hotel al om 12 uur 's middags, of een uur vóór het veronderstelde vergrijp zou hebben plaatsgevonden. Hij zou na het verlaten van het hotel met zijn dochter hebben gegeten. Daarna nam hij een taxi naar de luchthaven. De verdediging heeft bewijzen en ooggetuigen voor het etentje, aldus RMC.

Nog volgens RMC zou de verdediging van de Fransman willen argumenteren dat het kamermeisje mogelijk financiële bedoelingen had bij het beschuldigen van de topman van het IMF.

Twitter

Opmerkelijk is ook, zo schrijft de Franse krant Le Post, dat de eerste persoon die de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn twitterde iemand was uit kringen van de Franse regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy, Jonathan Pinet. Hij twitterde het nieuws nog vóór het tijdstip waarop de IMF-topman werd aangehouden. (Belga/KVDA)

Advocaten van Dominique Strauss-Kahn hebben bewijzen dat de IMF-topman met zijn dochter aan het lunchen was in een restaurant op het moment dat hij zich volgens de beschuldigingen zou hebben vergrepen aan een kamermeisje in een hotel. Dat meldt Radio Monte Carlo (RMC). RMC noemt geen namen. De advocaten van Strauss-Kahn hebben het bericht nog niet bevestigd. Alibi Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op op verdenking van seksuele aanranding van een kamermeisje in het Sofitel-hotel, maar volgens RMC heeft hij een alibi. Volgens de bronnen van RMC verliet de IMF-topman het hotel al om 12 uur 's middags, of een uur vóór het veronderstelde vergrijp zou hebben plaatsgevonden. Hij zou na het verlaten van het hotel met zijn dochter hebben gegeten. Daarna nam hij een taxi naar de luchthaven. De verdediging heeft bewijzen en ooggetuigen voor het etentje, aldus RMC. Nog volgens RMC zou de verdediging van de Fransman willen argumenteren dat het kamermeisje mogelijk financiële bedoelingen had bij het beschuldigen van de topman van het IMF. Twitter Opmerkelijk is ook, zo schrijft de Franse krant Le Post, dat de eerste persoon die de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn twitterde iemand was uit kringen van de Franse regeringspartij UMP van president Nicolas Sarkozy, Jonathan Pinet. Hij twitterde het nieuws nog vóór het tijdstip waarop de IMF-topman werd aangehouden. (Belga/KVDA)