De dodelijke slachtoffers vielen bij aardbevingen in onder meer Benguet en overstromingen in de noordelijke provincie Nueva Ecija. In de provincie Tarlac overleefde iemand een elektrocutie niet. Daarnaast staan nu ook de kustdorpen blank door de hevige regenval, alsdus de autoriteiten. In de nacht van woensdag op donderdag moesten bijna 60.000 inwoners van de provincies Bulacan en Pampanga hun huizen ontvluchten voor het wassende water. Ook in de hoofdstad Manilla deden zich overstromingen voor. Oogsten werden vernietigd, en vee verdronk. Volgens Nigel Lontoc, regionaal vicedirecteur van de burgerlijke veiligheid, kunnen de overstromingen in de noordelijke archipel nog een week duren. "Het water kan nergens heen", klonk het. De reddingsdiensten doen ondertussen al het mogelijke om bewoners die vastzitten op hun dak door de overstromingen, te redden.

Het is voor de vierde dag op rij dat de tyfoon Koppu zorgt voor heel wat overlast op de Filipijnen. Sinds de doortocht van de tyfoon zijn bijna 500.000 mensen ontheemd, aldus het nationale rampenbeheeragentschap. De Filipijnen krijgen elk jaar gemiddeld een twintigtal tyfoons over zich heen. (Belga/MVM)

De dodelijke slachtoffers vielen bij aardbevingen in onder meer Benguet en overstromingen in de noordelijke provincie Nueva Ecija. In de provincie Tarlac overleefde iemand een elektrocutie niet. Daarnaast staan nu ook de kustdorpen blank door de hevige regenval, alsdus de autoriteiten. In de nacht van woensdag op donderdag moesten bijna 60.000 inwoners van de provincies Bulacan en Pampanga hun huizen ontvluchten voor het wassende water. Ook in de hoofdstad Manilla deden zich overstromingen voor. Oogsten werden vernietigd, en vee verdronk. Volgens Nigel Lontoc, regionaal vicedirecteur van de burgerlijke veiligheid, kunnen de overstromingen in de noordelijke archipel nog een week duren. "Het water kan nergens heen", klonk het. De reddingsdiensten doen ondertussen al het mogelijke om bewoners die vastzitten op hun dak door de overstromingen, te redden. Het is voor de vierde dag op rij dat de tyfoon Koppu zorgt voor heel wat overlast op de Filipijnen. Sinds de doortocht van de tyfoon zijn bijna 500.000 mensen ontheemd, aldus het nationale rampenbeheeragentschap. De Filipijnen krijgen elk jaar gemiddeld een twintigtal tyfoons over zich heen. (Belga/MVM)