'De nieuwe balans staat op 160 doden en loopt waarschijnlijk nog verder op', aldus gemeenteraadslid van Bankass, Amadou Diallo. Hij veroordeelde de wat hij noemt 'etnische zuivering'.

Volgens getuigen werden de hutten in het dorp door de aanvallers in brand gestoken. Het incident vond plaats in het Ogossagou-Peul, in een zone bij de grens met Burkina Faso. Onder de slachtoffers zijn ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en bejaarden.

De Malinese overheid stuurde al troepen naar het gebied om de veiligheid te verzekeren. Ook kondigde de regering de ontbinding van een groep traditionele jagers van het Dogon-volk aan, tezamen met het ontslag van de voornaamste chefs van het leger.

Terwijl er in het noorden van Mali meerdere islamistische terreurorganisaties actief zijn, woeden er in het centrum van het land vooral etnische conflicten. Die kostten vorig jaar aan minstens 500 mensen het leven.

'De nieuwe balans staat op 160 doden en loopt waarschijnlijk nog verder op', aldus gemeenteraadslid van Bankass, Amadou Diallo. Hij veroordeelde de wat hij noemt 'etnische zuivering'. Volgens getuigen werden de hutten in het dorp door de aanvallers in brand gestoken. Het incident vond plaats in het Ogossagou-Peul, in een zone bij de grens met Burkina Faso. Onder de slachtoffers zijn ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en bejaarden. De Malinese overheid stuurde al troepen naar het gebied om de veiligheid te verzekeren. Ook kondigde de regering de ontbinding van een groep traditionele jagers van het Dogon-volk aan, tezamen met het ontslag van de voornaamste chefs van het leger. Terwijl er in het noorden van Mali meerdere islamistische terreurorganisaties actief zijn, woeden er in het centrum van het land vooral etnische conflicten. Die kostten vorig jaar aan minstens 500 mensen het leven.