De basisschool was gelegen in de wijk Cuapa. Naast de kinderen lieten ook vier volwassenen het leven in het gebouw, zegt Javier Treviño, vicestaatssecretaris voor Onderwijs, aan televisiezender Televisa.

In Mexico-stad vielen 117 doden, zei het hoofd van het agentschap Luis Felipe Puente op Twitter. Nog eens 72 mensen stierven in Morelos, ten zuiden van de hoofdstad. Voorts kwamen 43 mensen om in Puebla, 12 in Edomex, en drie in Guerrero en één in Oaxaca.

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto heeft de mensen verzocht binnen te blijven, en de reddingswerkers hun werk te laten doen. 'De prioriteit op dit moment is verder gaan met het redden van degenen die vastzitten en medische zorg verlenen aan de gewonden', zei Pena Nieto in een opgenomen boodschap.

In de deelstaat Morales, waar het epicentrum van de beving lag, vielen 55 doden, in de hoofdstad werden 59 doden geteld, in Puebla gaat het al om 32 slachtoffers, in de deelstaat Mexico werden tien slachtoffers geteld naast nog eens drie doden in Guerrero.

Het Mexicaans seismologisch instituut laat op Twitter weten dat er om 20.30 uur plaatselijke tijd elf naschokken waren gemeten. De zwaarste had een kracht van vier op de Schaal van Richter. De aardbeving zelf had een kracht van 7,1.

Het is de tweede keer deze maand dat Mexico getroffen wordt door een zware aardbeving.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft een nationaal crisisberaad gehouden en heeft vanuit een helikopter de aanzienlijke schade opgenomen. Volgens de burgemeester van Mexico-Stad Miguel Ángel Mancera zijn in zijn miljoenenstad zeker 27 gebouwen ingestort. In de hoofdstad zitten 3,4 miljoen mensen zonder stroom.

Alle scholen in Mexico Stad en Puebla, vlakbij het epicentrum, zijn gesloten. Het vliegveld van Mexico City is gesloten totdat alle infrastructuur is gecontroleerd op schade. De meeste metrolijnen zijn inmiddels weer operable.

Knack-correspondent Arthur Debruyne meldt op Twitter dat er een grote reddingsoperatie aan de gang is.

De nieuwe aardbeving komt er dat op dag 32 jaar na de zware aardbeving in Mexico City in 1985. Die kostte toen aan duizenden mensen het leven. Net vandaag werd in de hoofdstad een grootschalige aardbevingsoefening gehouden.

De aardbeving die Mexico twee weken geleden trof, had een kracht van 8,1 op de Schaal van Richter. Er vielen toen minstens 90 doden.

De basisschool was gelegen in de wijk Cuapa. Naast de kinderen lieten ook vier volwassenen het leven in het gebouw, zegt Javier Treviño, vicestaatssecretaris voor Onderwijs, aan televisiezender Televisa. In Mexico-stad vielen 117 doden, zei het hoofd van het agentschap Luis Felipe Puente op Twitter. Nog eens 72 mensen stierven in Morelos, ten zuiden van de hoofdstad. Voorts kwamen 43 mensen om in Puebla, 12 in Edomex, en drie in Guerrero en één in Oaxaca. De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto heeft de mensen verzocht binnen te blijven, en de reddingswerkers hun werk te laten doen. 'De prioriteit op dit moment is verder gaan met het redden van degenen die vastzitten en medische zorg verlenen aan de gewonden', zei Pena Nieto in een opgenomen boodschap. In de deelstaat Morales, waar het epicentrum van de beving lag, vielen 55 doden, in de hoofdstad werden 59 doden geteld, in Puebla gaat het al om 32 slachtoffers, in de deelstaat Mexico werden tien slachtoffers geteld naast nog eens drie doden in Guerrero. Het Mexicaans seismologisch instituut laat op Twitter weten dat er om 20.30 uur plaatselijke tijd elf naschokken waren gemeten. De zwaarste had een kracht van vier op de Schaal van Richter. De aardbeving zelf had een kracht van 7,1. Het is de tweede keer deze maand dat Mexico getroffen wordt door een zware aardbeving. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft een nationaal crisisberaad gehouden en heeft vanuit een helikopter de aanzienlijke schade opgenomen. Volgens de burgemeester van Mexico-Stad Miguel Ángel Mancera zijn in zijn miljoenenstad zeker 27 gebouwen ingestort. In de hoofdstad zitten 3,4 miljoen mensen zonder stroom.Alle scholen in Mexico Stad en Puebla, vlakbij het epicentrum, zijn gesloten. Het vliegveld van Mexico City is gesloten totdat alle infrastructuur is gecontroleerd op schade. De meeste metrolijnen zijn inmiddels weer operable.Knack-correspondent Arthur Debruyne meldt op Twitter dat er een grote reddingsoperatie aan de gang is. De nieuwe aardbeving komt er dat op dag 32 jaar na de zware aardbeving in Mexico City in 1985. Die kostte toen aan duizenden mensen het leven. Net vandaag werd in de hoofdstad een grootschalige aardbevingsoefening gehouden.De aardbeving die Mexico twee weken geleden trof, had een kracht van 8,1 op de Schaal van Richter. Er vielen toen minstens 90 doden.