De aanslag op de Westelijke Jordaanoever vond plaats bij de Joodse nederzetting Alon Shvut, melden de Israëlische kranten Haaretz en Jerusalem Post op hun website. Het dodelijke slachtoffer is een vrouw van 26, de gewonden zijn mannen van 26 en 50.

Een privébewaker aan de toegang van de nederzetting schoot de messentrekker neer. De dader van de aanslag is volgens Jerusalem Post niet dood, maar zwaargewond.

Het Israëlisch leger heeft het gebied afgegrendeld en zoekt naar mogelijke andere verdachten, weet de krant ook.

Tel-Aviv

Eerder op de dag had een Palestijn in het treinstation Haganah in Tel Aviv een Israëlische soldaat neergestoken. De jongeman van 20 werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en overleed daar later aan zijn verwondingen.

De dader, die afkomstig zou zijn uit Nabloes op de Westelijke Jordaanoever en illegaal in Israël geweest zou zijn, is gearresteerd.

Verhoogde spanningen

De jongste tijd lopen de spanningen tussen Israëli's en Palestijnen opnieuw hoog op. Afgelopen weekend schoten Israëlische agenten een Palestijn dood in Kafr Kanna, in het noorden van Israël. Volgens de politie had de man hen aangevallen met een mes.

Een honderdtal jongeren wierp vervolgens barricades op en stak op de toegangsweg naar de stad banden in brand. Ze gooiden ook met stenen naar de politie.

Kafr Kanna ligt op Israëlisch grondgebied, maar de inwoners zijn voornamelijk Arabieren. In totaal maken de Arabieren een vijfde van de Israëlische bevolking uit. (Belga/KVDA)

De aanslag op de Westelijke Jordaanoever vond plaats bij de Joodse nederzetting Alon Shvut, melden de Israëlische kranten Haaretz en Jerusalem Post op hun website. Het dodelijke slachtoffer is een vrouw van 26, de gewonden zijn mannen van 26 en 50.Een privébewaker aan de toegang van de nederzetting schoot de messentrekker neer. De dader van de aanslag is volgens Jerusalem Post niet dood, maar zwaargewond.Het Israëlisch leger heeft het gebied afgegrendeld en zoekt naar mogelijke andere verdachten, weet de krant ook.Eerder op de dag had een Palestijn in het treinstation Haganah in Tel Aviv een Israëlische soldaat neergestoken. De jongeman van 20 werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en overleed daar later aan zijn verwondingen. De dader, die afkomstig zou zijn uit Nabloes op de Westelijke Jordaanoever en illegaal in Israël geweest zou zijn, is gearresteerd.De jongste tijd lopen de spanningen tussen Israëli's en Palestijnen opnieuw hoog op. Afgelopen weekend schoten Israëlische agenten een Palestijn dood in Kafr Kanna, in het noorden van Israël. Volgens de politie had de man hen aangevallen met een mes.Een honderdtal jongeren wierp vervolgens barricades op en stak op de toegangsweg naar de stad banden in brand. Ze gooiden ook met stenen naar de politie. Kafr Kanna ligt op Israëlisch grondgebied, maar de inwoners zijn voornamelijk Arabieren. In totaal maken de Arabieren een vijfde van de Israëlische bevolking uit. (Belga/KVDA)