"Dit is de bloedigste dag sinds de instelling van het staakt-het-vuren en een van de bloedigste sinds het begin van de opstand tegen het Syrische regime", aldus Rami Abdelrahmane, de directeur van het het Syrische observatorium.

De meeste doden vielen volgens het Observatorium in Homs (31 burgers en een opstandeling), Deraa (24 burgers en vijf rebellen) en Douma (30 burgers). Het geweld en de repressie in Syrië hebben de voorbije vijftien maanden aan meer dan 15.000 mensen het leven gekost, zegt het de ngo.

Het Syrische observatorium voor de mensenrechtene is gevestigd in Groot-Brittannië en baseert zijn cijfers op getuigenissen van militanten ter plaatse.

Pilloot vlucht

Donderdag deserteerde een Syrische piloot, een primeur sinds het begin van de opstand. De piloot zette zijn MiG-21 aan de grond op een luchtmachtbasis in Jordanië. Hij vroeg - en kreeg - daar politiek asiel.

De Syrische minister van Defensie noemde de kolonel "een deserteur en een landverrader". De Verenigde Staten daarentegen juichten zijn daad toe en zijn van mening dat de piloot niet de laatste zal zijn die het Syrische regime de rug toekeert.

Misdaad tegen de mensheid

De troepen van de Syrische president Bachar al-Assad worden door de Verenigde Naties, heel wat westerse landen en internationale ngo's beschuldigd van misdaden tegen de mensheid. (Belga/TV)

"Dit is de bloedigste dag sinds de instelling van het staakt-het-vuren en een van de bloedigste sinds het begin van de opstand tegen het Syrische regime", aldus Rami Abdelrahmane, de directeur van het het Syrische observatorium. De meeste doden vielen volgens het Observatorium in Homs (31 burgers en een opstandeling), Deraa (24 burgers en vijf rebellen) en Douma (30 burgers). Het geweld en de repressie in Syrië hebben de voorbije vijftien maanden aan meer dan 15.000 mensen het leven gekost, zegt het de ngo. Het Syrische observatorium voor de mensenrechtene is gevestigd in Groot-Brittannië en baseert zijn cijfers op getuigenissen van militanten ter plaatse.Pilloot vlucht Donderdag deserteerde een Syrische piloot, een primeur sinds het begin van de opstand. De piloot zette zijn MiG-21 aan de grond op een luchtmachtbasis in Jordanië. Hij vroeg - en kreeg - daar politiek asiel. De Syrische minister van Defensie noemde de kolonel "een deserteur en een landverrader". De Verenigde Staten daarentegen juichten zijn daad toe en zijn van mening dat de piloot niet de laatste zal zijn die het Syrische regime de rug toekeert.Misdaad tegen de mensheid De troepen van de Syrische president Bachar al-Assad worden door de Verenigde Naties, heel wat westerse landen en internationale ngo's beschuldigd van misdaden tegen de mensheid. (Belga/TV)