Meer en meer farmaceutische bedrijven weigeren hun producten te verkopen aan Amerikaanse gevangenissen die de doodstraf uitvoeren. Daarom wordt het voor hen steeds moeilijker om dodelijke injecties toe te dienen.

Tijdens de laatste executie in Ohio, in januari 2014, werd gebruik gemaakt van een nieuw en experimenteel middel om het tekort op te vangen. Toen moest een gevangene 25 minuten naar adem happend wachten op zijn dood, wat ervoor zorgde dat de andere doodstraffen werden uitgesteld.

Zeker elf veroordeelden moeten nog minstens een jaar langer wachten. Nog een twintigtal andere executies worden uitgesteld tot augustus 2019. Eerder stelde ook de staat Oklahoma alle executies met minstens een jaar uit. Daar werd bijna het verkeerde middel toegediend aan een gevangene, waardoor men eerst de zaak wil onderzoeken voordat ze opnieuw executies uitvoeren.

Sinds 1999 werden er in Ohio 53 mensen geëxecuteerd. In totaal zitten meer dan drieduizend Amerikanen in de dodencel, waar de veroordeelden wachten op de uitvoering van hun straf. (Belga/MVM)

Meer en meer farmaceutische bedrijven weigeren hun producten te verkopen aan Amerikaanse gevangenissen die de doodstraf uitvoeren. Daarom wordt het voor hen steeds moeilijker om dodelijke injecties toe te dienen.Tijdens de laatste executie in Ohio, in januari 2014, werd gebruik gemaakt van een nieuw en experimenteel middel om het tekort op te vangen. Toen moest een gevangene 25 minuten naar adem happend wachten op zijn dood, wat ervoor zorgde dat de andere doodstraffen werden uitgesteld. Zeker elf veroordeelden moeten nog minstens een jaar langer wachten. Nog een twintigtal andere executies worden uitgesteld tot augustus 2019. Eerder stelde ook de staat Oklahoma alle executies met minstens een jaar uit. Daar werd bijna het verkeerde middel toegediend aan een gevangene, waardoor men eerst de zaak wil onderzoeken voordat ze opnieuw executies uitvoeren. Sinds 1999 werden er in Ohio 53 mensen geëxecuteerd. In totaal zitten meer dan drieduizend Amerikanen in de dodencel, waar de veroordeelden wachten op de uitvoering van hun straf. (Belga/MVM)