Migranten hadden in de nacht boomstammen op de A16 gelegd. De bestelwagen was op drie geblokkeerde vrachtwagens ingereden en in brand gevlogen. Negen migranten die in een van de vrachtwagens zaten, zijn opgepakt. In de regio rond de Noord-Franse havenstad verzamelen zich al jarenlang mensen die Groot-Brittannië binnen willen.

Volgens de regionale krant La Voix du Nord worden sinds eind mei steeds vaker straten geblokkeerd om vrachtwagenchauffeurs te doen stoppen. Zo willen ze proberen aan boord van het voertuig te klimmen, die dan per veerboot of de spoortunnel hun weg naar Groot-Brittannië voortzetten.

Migranten hadden in de nacht boomstammen op de A16 gelegd. De bestelwagen was op drie geblokkeerde vrachtwagens ingereden en in brand gevlogen. Negen migranten die in een van de vrachtwagens zaten, zijn opgepakt. In de regio rond de Noord-Franse havenstad verzamelen zich al jarenlang mensen die Groot-Brittannië binnen willen. Volgens de regionale krant La Voix du Nord worden sinds eind mei steeds vaker straten geblokkeerd om vrachtwagenchauffeurs te doen stoppen. Zo willen ze proberen aan boord van het voertuig te klimmen, die dan per veerboot of de spoortunnel hun weg naar Groot-Brittannië voortzetten.