Dat bevestigt burgemeester Peter den Oudsten van Enschede. De gewonden worden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht, weet de krant TC Tubantia.

Aangeslagen
Bioscoop CineStar tegenover het stadion van FC Twente vangt werklieden op die aanwezig waren bij het instorten van het dak van het gebouw. De tientallen werklui krijgen koffie en thee. Ze zijn volgens de zegsvrouw van de bioscoop erg aangeslagen over wat er gebeurd is.

Ooggetuigen zagen donderdag rond het middaguur hoe bouwvakkers voor hun leven renden op het moment dat de dakconstructie in De Grolsch Veste het begaf en instortte. Volgens een getuige liepen er constructeurs op het dak toen dit inzakte. Het inzakken begon aan de buitenkant aan de kant van het spoor.

Wedstrijden
Twente moet binnen een maand zijn eerste wedstrijd in de eigen Grolsche Veste spelen. Onduidelijk is nog hoe groot de schade van de instorting bij een uitbreiding van het stadion is.

De Tukkers spelen op 26/27 juli of 2/3 augustus thuis in de derde voorronde van de Champions League. Op 15 juli wordt geloot voor de derde voorronde en dan weet Twente wanneer het zijn eerste thuiswedstrijd afwerkt. De eerste wedstrijd van de club uit Enschede voor eigen publiek in de eredivisie staat voor 13 augustus op het programma, tegen AZ. (Belga/SD/KVDA)

Dat bevestigt burgemeester Peter den Oudsten van Enschede. De gewonden worden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht, weet de krant TC Tubantia.Aangeslagen Bioscoop CineStar tegenover het stadion van FC Twente vangt werklieden op die aanwezig waren bij het instorten van het dak van het gebouw. De tientallen werklui krijgen koffie en thee. Ze zijn volgens de zegsvrouw van de bioscoop erg aangeslagen over wat er gebeurd is. Ooggetuigen zagen donderdag rond het middaguur hoe bouwvakkers voor hun leven renden op het moment dat de dakconstructie in De Grolsch Veste het begaf en instortte. Volgens een getuige liepen er constructeurs op het dak toen dit inzakte. Het inzakken begon aan de buitenkant aan de kant van het spoor. Wedstrijden Twente moet binnen een maand zijn eerste wedstrijd in de eigen Grolsche Veste spelen. Onduidelijk is nog hoe groot de schade van de instorting bij een uitbreiding van het stadion is. De Tukkers spelen op 26/27 juli of 2/3 augustus thuis in de derde voorronde van de Champions League. Op 15 juli wordt geloot voor de derde voorronde en dan weet Twente wanneer het zijn eerste thuiswedstrijd afwerkt. De eerste wedstrijd van de club uit Enschede voor eigen publiek in de eredivisie staat voor 13 augustus op het programma, tegen AZ. (Belga/SD/KVDA)