Een DNA-analyse heeft volgens het Amerikaanse televisiestation CNN "duidelijk bevestigd" dat terroristenleider Osama bin Laden omgekomen is.

Een DNA-staal van bin Laden werd met erfelijk materiaal van familie vergeleken. Het resultaat neemt alle twijfel weg: Osama is, aldus CNN, doodgeschoten tijdens een operatie van Amerikaanse Special Forces.

ZusHet DNA van bin Laden zou vergeleken zijn met DNA afkomstig van de hersenen van een overleden zus van hem. Die zou enkele jaren geleden in een ziekenhuis in Boston gestorven zijn aan de gevolgen van hersenkanker.

Bin Laden werd door de Amerikaanse troepen in het hoofd en in de borst geschoten. Amerikaanse autoriteiten zeggen dat de beruchte terrorist een zeemansgraf heeft gekregen om te vermijden dat zijn begraafplaats een bedevaartsoord zou worden.

Een DNA-analyse heeft volgens het Amerikaanse televisiestation CNN "duidelijk bevestigd" dat terroristenleider Osama bin Laden omgekomen is. Een DNA-staal van bin Laden werd met erfelijk materiaal van familie vergeleken. Het resultaat neemt alle twijfel weg: Osama is, aldus CNN, doodgeschoten tijdens een operatie van Amerikaanse Special Forces. ZusHet DNA van bin Laden zou vergeleken zijn met DNA afkomstig van de hersenen van een overleden zus van hem. Die zou enkele jaren geleden in een ziekenhuis in Boston gestorven zijn aan de gevolgen van hersenkanker. Bin Laden werd door de Amerikaanse troepen in het hoofd en in de borst geschoten. Amerikaanse autoriteiten zeggen dat de beruchte terrorist een zeemansgraf heeft gekregen om te vermijden dat zijn begraafplaats een bedevaartsoord zou worden.