Dat meldt de uitbater van de centrale, Tokyo Electric Power (Tepco), maandag. Het bedrijf wil niet zeggen waaraan de man lijdt.

De 56-jarige Yoshida, die in het ziekenhuis ligt, behoudt een functie bij Tepco, maar zal dus geen directeur meer zijn van het nucleaire complex in het noordoosten van Japan dat ruim acht maanden geleden getroffen werd door een aardbeving en vervolgens een tsunami.

Officieel wordt de man vanaf 1 december vervangen door Takeshi Takahashi (54), die zich tot nu toe bezighield met het beheer van de kerninstallaties.

Geen details

Een woordvoerster van Tepco weigerde maandag meer details te geven over de ziekte van Yoshida en of er een verband is met de hoge graad van radioactiviteit in de kerncentrale, ondanks de

voorzorgsmaatregelen die genomen werden om de werknemers te beschermen.

Tepco gaf intussen toe dat verschillende mensen die op de site werken, aan een meer dan toegelaten dosis straling werden blootgesteld. Doden vanwege de straling vielen er tot nog toe niet. Sinds de kernramp overleden wel al drie arbeiders aan andere oorzaken en op de dag van de natuurramp lieten twee bedienden het leven.

Bij de aardbeving en de tsunami op 11 maart in het noordoosten van Japan vielen zowat 19.500 doden. (Belga/TE)

Dat meldt de uitbater van de centrale, Tokyo Electric Power (Tepco), maandag. Het bedrijf wil niet zeggen waaraan de man lijdt. De 56-jarige Yoshida, die in het ziekenhuis ligt, behoudt een functie bij Tepco, maar zal dus geen directeur meer zijn van het nucleaire complex in het noordoosten van Japan dat ruim acht maanden geleden getroffen werd door een aardbeving en vervolgens een tsunami. Officieel wordt de man vanaf 1 december vervangen door Takeshi Takahashi (54), die zich tot nu toe bezighield met het beheer van de kerninstallaties. Geen details Een woordvoerster van Tepco weigerde maandag meer details te geven over de ziekte van Yoshida en of er een verband is met de hoge graad van radioactiviteit in de kerncentrale, ondanks de voorzorgsmaatregelen die genomen werden om de werknemers te beschermen. Tepco gaf intussen toe dat verschillende mensen die op de site werken, aan een meer dan toegelaten dosis straling werden blootgesteld. Doden vanwege de straling vielen er tot nog toe niet. Sinds de kernramp overleden wel al drie arbeiders aan andere oorzaken en op de dag van de natuurramp lieten twee bedienden het leven. Bij de aardbeving en de tsunami op 11 maart in het noordoosten van Japan vielen zowat 19.500 doden. (Belga/TE)