De derde kamikaze van de Bataclan is geïdentificeerd. Volgens bronnen gaat het om een jonge jihadist uit straatsburg, een teruggekeerde Syriëstrijder. Dat meldt le Parisien. De Franse politie slaagde er eind vorige week na een lang en technisch onderzoek in om de derde dader naast Sam Amimour en Ismaël Omar Mostefaï te identificeren.

Onderzoekers kennen vanaf nu de namen van het trio dat de concertzaal Bataclan tijdens het concert van Eagles of Death Metal binnenviel met kalashnikovs en er 90 doden maakten. Bij de aanslagen in Parijs op 13 november kwamen zeven terroristen om het leven, alleen Salah Abdeslam uit Molenbeek ontsnapte en is nog steeds voortvluchtig.

'Hij kon toch niet in dat oorlogsland blijven?'

Foued trok eind 2013 samen met zijn broer Karim en acht andere vrienden uit Strasbourg naar Syrië. Twee van hen stierven snel, waarop zeven andere leden van de groep tegen maart 2014 besliste om terug te keren. Alleen Foued bleef achter in Syrië en trouwde daar.

De jonge jihadist hield zijn achtergebleven familie regelmatig op de hoogte met nieuwtjes. "Ik hoorde hem bijna elke dag, maar hij vertelde niets over wat hij daar deed", vertelt zijn moeder. "Hij kon het land niet verlaten, maar ik stelde geen vragen meer."

Uiteindelijk gaf de moeder een som geld aan Foued, om hij zijn reis terug naar Frankrijk te kunnen betalen. "Hij kon toch niet in dat oorlogsland blijven?", redeneerde ze. Uiteindelijk keerde hij terug, met de gekende gevolgen.

De derde kamikaze van de Bataclan is geïdentificeerd. Volgens bronnen gaat het om een jonge jihadist uit straatsburg, een teruggekeerde Syriëstrijder. Dat meldt le Parisien. De Franse politie slaagde er eind vorige week na een lang en technisch onderzoek in om de derde dader naast Sam Amimour en Ismaël Omar Mostefaï te identificeren.Onderzoekers kennen vanaf nu de namen van het trio dat de concertzaal Bataclan tijdens het concert van Eagles of Death Metal binnenviel met kalashnikovs en er 90 doden maakten. Bij de aanslagen in Parijs op 13 november kwamen zeven terroristen om het leven, alleen Salah Abdeslam uit Molenbeek ontsnapte en is nog steeds voortvluchtig.'Hij kon toch niet in dat oorlogsland blijven?'Foued trok eind 2013 samen met zijn broer Karim en acht andere vrienden uit Strasbourg naar Syrië. Twee van hen stierven snel, waarop zeven andere leden van de groep tegen maart 2014 besliste om terug te keren. Alleen Foued bleef achter in Syrië en trouwde daar.De jonge jihadist hield zijn achtergebleven familie regelmatig op de hoogte met nieuwtjes. "Ik hoorde hem bijna elke dag, maar hij vertelde niets over wat hij daar deed", vertelt zijn moeder. "Hij kon het land niet verlaten, maar ik stelde geen vragen meer."Uiteindelijk gaf de moeder een som geld aan Foued, om hij zijn reis terug naar Frankrijk te kunnen betalen. "Hij kon toch niet in dat oorlogsland blijven?", redeneerde ze. Uiteindelijk keerde hij terug, met de gekende gevolgen.