Het defecte cruiseschip is ondertussen aangekomen in de
haven van Nynäshamn, in de buurt van Stockholm.

De passagiers werden in kleine groepen overgezet op rondvaartboten die hen naar de kust brachten.

Volgens Caroline Vindevogel van MSC Cruises Benelux hoefde geen enkele passagier medische hulp. "Indien dat toch het geval zou geweest zijn, bevond er zich een medisch team aan boord. Deze ochtend hebben de reizigers ook een warm ontbijt gekregen, wat na de stroompanne niet mogelijk was."

Door de stroompanne waren ook een aantal toiletten defect, maar volgens Vindevogel was dat probleem maandag al opgelost. Een aantal Nederlandse passagiers had in de pers geklaagd over de hygiëne.

64 Belgen
Op het schip, met ruim tweeduizend opvarenden aan boord, bevonden zich ook 64 Belgen, Zij worden met bussen naar huis gebracht. Dat is twee dagen vroeger dan gepland.

De Belgen krijgen hun reis volledig terugbetaald. "Dat zal gebeuren in de vorm van vouchers. Daarmee kunnen ze vóór december 2012 een nieuwe reis bij ons boeken. Hoeveel zo'n achtdaagse cruise normaal gezien kost? Dat hangt er wat van af. Maar reken maar op een 500 à 600 euro", aldus Caroline Vindevogel. (Belga)

Het defecte cruiseschip is ondertussen aangekomen in de haven van Nynäshamn, in de buurt van Stockholm. De passagiers werden in kleine groepen overgezet op rondvaartboten die hen naar de kust brachten. Volgens Caroline Vindevogel van MSC Cruises Benelux hoefde geen enkele passagier medische hulp. "Indien dat toch het geval zou geweest zijn, bevond er zich een medisch team aan boord. Deze ochtend hebben de reizigers ook een warm ontbijt gekregen, wat na de stroompanne niet mogelijk was." Door de stroompanne waren ook een aantal toiletten defect, maar volgens Vindevogel was dat probleem maandag al opgelost. Een aantal Nederlandse passagiers had in de pers geklaagd over de hygiëne. 64 Belgen Op het schip, met ruim tweeduizend opvarenden aan boord, bevonden zich ook 64 Belgen, Zij worden met bussen naar huis gebracht. Dat is twee dagen vroeger dan gepland. De Belgen krijgen hun reis volledig terugbetaald. "Dat zal gebeuren in de vorm van vouchers. Daarmee kunnen ze vóór december 2012 een nieuwe reis bij ons boeken. Hoeveel zo'n achtdaagse cruise normaal gezien kost? Dat hangt er wat van af. Maar reken maar op een 500 à 600 euro", aldus Caroline Vindevogel. (Belga)